Știri KWG – Perdele forestiere cu salcie energetică

stirile-kwg3

Arădenii vor perdele forestiere cu salcie energetică

Consiliul Judeţean Arad a aprobat proiectul prin care se va planta salcie energetică pe marginea şoselelor pentru a împiedica înzăpezirea acestora. Aceste perdele vor proteja drumurile judeţene DJ 682 Zăbrani-Fântânele, DJ 682 Ususău-Bata-Lipova şi DJ 709 Arad-Şiria. Iniţial vor fi plantate perdele pe o distanţă de 45 de km, iar dacă proiectul va avea succes, aceste perdele de protecţie vor ocupa o distanţă de câteva sute de kilometri.
Sursă: http://www.recolta.eu

Verzii din Parlament au spus NU energiei nucleare

S-a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru reglementarea unor măsuri asupra asigurării cantităţilor de apă grea şi de octoxid de uranium pentru unităţile 1-4 de la Cernavodă. Remus Cernea şi Ovidiu Jane au fost singurii deputați ce au votat împotriva acestui proiect. Cei doi susţin că uraniul nu reprezintă soluţia energetică a viitorului , că riscurile asociate acestei metode sunt prea mari şi că se pune în pericol viaţa cetăţenilor. Partidul Verde susţine însă, dezvoltarea sectorului de energii regenerabile.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Direcția Silvică Sibiu plantează puieți de 1,508 milioane de lei

Luna plantării arborilor reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice pentru slujitorii pădurilor sibiene. Această acţiune îşi are originea în SUA, unde s-a organizat prima acţiune de sădire a pomilor în anul 1872. În România prima acţiune de acest gen a avut loc în anul 1902. În cadrul campaniei din acest an se vor planta 1,508 milioane de puieţi de molid, gorun, salcâm, precum şi alte specii. Se vor împăduri 211 hectare, din care 164 ha păduri de stat şi 47 ha păduri private administrate de Direcţia Silvică.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Piața unică de energie ne-ar putea aduce prețuri accesibile

UE îşi propune ca de anul viitor să implementeze modelul de piaţă unică a energiei. Scopul acestui de proiect este ca toţi consumatorii de energie europeni să aibă o referinţă unică de preţ, iar costurile cu electricitatea să fie cât mai accesibile. Acest proiect ar putea fi foarte avantajos pentru unele ţări care au un preţ pentru energie ridicat, însă foarte dezavantajos pentru ţările care au un preţ scăzut. De exemplu pentru ţările foarte dezvoltate care sunt dependente de importuri, valoarea facturilor va scădea.Pentru ţările aflate în dezvoltare care se bazează pe producţia proprie şi au preţuri scăzute la energie, valoarea facturilor ar putea creşte.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro