Ştiri KWG – Cum ar putea deveni România un mare producător de biomasă?

stirile-kwg3

Neonicotinoidele vor fi folosite tot pe bază de derogare de la UE

Fermierii au solicitat ministrului agriculturii, Daniel Constantin, o soluție legală, pentru ultilizarea neonicotinoidelor la tratarea seminței. Ministrul le-a răspuns că, în condițiile în care, celelalte țări sunt de acord cu interzicerea acestor substanțe, soluția României este de a face în fiecare an cerere de derogare.
Sursă: http://www.recolta.eu

Agricultură de precizie: tehnologie adecvată şi împărtăşirea cunoştinţelor

Jacob van den Borne este un fermier de precizie din Olanda. Acesta consideră că agricultura de precizie duce la creșterea randamentului și calității recoltei. Tehnologia este foarte importantă pentru a face agricultură de performanță și de asemeni foarte importantă este și împărtășirea cunoștințelor.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Azomureș: investiţie de 85 de milioane de euro

Azomureș anunță lansarea unui nou produs, ureea granulată. Primii saci de uree granulată vor ieși de pe platforma fabricii începând cu luna noiembrie. Produsul se va comercializa doar pe piața internă. Ureea granulată este superioară ureei prill, prin faptul că azotul nu se mai pierde în atmosferă în caz de secetă, ci se transformă în azot amoniacal pus la dispoziția rădăcinilor.
Sursă: http://www.recolta.eu

Cum ar putea deveni România un mare producător de biomasă?

KWG- Salcie Energetică a participat la începutul acestei luni, la un forum pe tema potețialului de biomasă al României și al culturilor energetice, organizat de ARBIO. Evenimentul a adunat peste 120 de oameni, specialiști în culturi energetice, deținători de culturi energetice, investitori și autorități. S-a discutat despre necesitatea unui act normativ în ceea ce privește producția de biomasă, despre investițiile necesare în acest sector și profiturile aduse de astfel de culturi și fondurile europene alocate acestui sector. Ilias Papageorgiadis, președintele ARBIO, a afirmat că România are un potențial uriaș de producere a energiei din biomasă și biogaz, însă în prezent nu există o legislație, care să înlesnească implementarea proiectelor în acest sector. Acesta a afirmat de asemeni, că este mulțumit de prezența autorităților la acest eveniment, însă așteaptă fapte concrete.
Sursă: http://www.agrointel.ro