Consultanță fabrici de peletizare și de brichetare (gratuit pentru clienții KWG)

Piața de peleți în creștere continuă

Necesarul de combustibil sub formă de peleți sau brichete a crescut considerabil în ultimii ani. Prețul peleților pe piața din UE a crescut în ultimii 8 ani cu peste 50%, ajungând astăzi la un preț mediu de aproximativ 260 EUR/to. Tot mai mulți investitori se gândesc să realizeze diferite unități de producție de brichetare sau peletizare, sau ambele.

Faliment din cauza lipsei de informații

Aceste activități sunt relativ noi (în România acestea au apărut de aproximativ 10 ani) și drept urmare, încă nu există o experiență în domeniu. Astfel, la întocmirea acestor proiecte se comit multe greșeli esențiale, iar după realizarea investițiilor majoritatea acestora sunt sortite unui eșec aproape garantat. Din primele 30 de unități de peletizare și de brichetare deschise în România azi doar câteva mai sunt în funcțiune. Dispariția lor este cauzată aproape în întregime de proiecte insuficent de fundamentate. Cauza cea mai comună a eșecului a fost lipsa de informații suficente, iar necunoașterea acestora poate duce la imposibilitatea susținerii acestor activități.

Consultanță adecvată

Societatea noastră (companie producătoare de salcie energetică) vă oferă consultanță în domeniul proiectării și realizării unităților de peletizare și brichetare. Împreună vom analiza, printre altele, următoarele subiecte esențiale ale proiectării unei unități de peletizare sau de brichetare:

  • Care este capacitatea de producție ideală?
    Ați estimat corect capacitatea minimă a unității sub care investiția nu este rentabilă?
  • Care sunt utilajele necesare pentru capacitatea respectivă? Cum se aleg acestea să evitați pierderile?
    Știții care sunt furnizorii de încredere de pe piață? Vreți să colaborați cu intermediari? Se asigură suport tehnic?
  • Ce clădiri și utilități sunt necesare?
    V-ați gândit la toate aspectele necesare funcționării optime? Căi de acces, flux de transport optimizat, curent electric industrial în apropiere, etc.?
  • De ce calitate trebuie să fie materia primă?
    Știați că materia primă pentru peleți de calitate nu poate conține coajă, nisip sau putregai?
  • Cum se poate asigura materia primă necesară?
    Ați conștientizat că aceasta trebuie uscată înainte de peletizare? (există și soluții alternative)
  • Care sunt costurile reale de producție?
    V-ați gândit la toate aceste costuri? Materie primă, curent electric, salarii, material pentru ambalare, etichete, scule, pază, etc.
  • Câți angajați sunt necesari la o fabrică? Cum se asigură calificarea lor?
    Știați că din motive economice acest gen de activitate trebuie să se desfășoară în trei schimburi și de-a lungul a 25 de zile/lună?
  • Ce condiții trebuie asigurate pentru punerea în funcțiune a unității dorite?
    V-ați gândit la toate acordurile, avizele și autorizațiile care sunt necesare?
  • Cât timp și ce costuri înseamnă punerea în funcțiune?
    Ați conștientizat că perioada de punere în funțiune reprezintă și perioada de școlarizare? Aceasta poate dura chiar și câteva luni, perioadă în care trebuie asigurate condiții necesare și resurse financiare adiționale.
  • Ce condiții trebuie asigurate pentru o funcționare normală?
    Ați făcut un calcul simplu? Pentru o unitate cu o capacitate de peletizare de 3 to/h sunt necesare 576 m3 materie primă/zi, ceea ce inseamnă 7 camioane de 90 m3/zi.
  • Care este piața pe care se dorește valorificarea mărfii?
    Știți că fiecare țară Europeană are norme tehnice proprii?
  • Care sunt condițiile de plată uzuale la aceste produse?
    Ați luat în considerare termene de plată de câteva luni?

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre informațiile necesare la fundamentarea unei investiții din acest profil. Cunoașterea lor este obligatorie, analizarea lor înaintea întocmirii unui proiect este vitală. Aceste informații nu se învață la scoală, nu se transmit prin diferite traininguri, se învață în viața reală (cum s-ar zice: ”pe propria piele”) pe mulți bani și poate chiar cu prețul pierderii investiției realizate.

Exemplu: în cazul unei fabrici de peletizare de o capacitate de 1 to/h, necunoașterea aspectelor de mai sus poate genera pierderi cuprinse între aprox. 100.000 EUR și valoarea totală a investiției (prin faliment), sumă care se ridică de obicei la 600.000 EUR – 1.000.000 EUR, în funcție de dotarea fabricii.

Garanția satisfacției

De ce să aveți încredere în sfaturile noastre? Dispunem de o experiență de 16 ani în domeniul energiilor regenerabile și vă oferim acest know-how pentru a vă întocmi un document personalizat: Ghidului Investitorului în Fabrici de Peleți sau de Brichetare. 

Ce garanții vă oferim? Purtăm cu dvs. o primă discuție în cadrul căreia ne informăm despre planurile dvs. Împreună analizăm cele mai importante aspecte ale proiectării fabricii dvs., după care vă întocmim conspectul Ghidului Investitorului în Fabrici de Peleți sau de Brichetare. Dacă după această prima ședință de consultanță nu sunteți pe deplin mulțumit de profesionalismul sau de abordarea echipei noastre, v-am oferit ședința și informațiile gratis!

Pentru clienții KWG – Salcie Energetică consultanța este gratuită

În cazul în care vă decideți să înființați o plantație de salcie energetică de cel puțin 50 de ha, vă restituim suma plătită pentru consultanță. Aceasta va fi dedusă din prețul butașilor de salcie energetică.

Contactați-ne acum pentru a stabili o întâlnire!

 

P.S: Pentru cele 30 de firme mai sus menționate (pionierii domeniului în România) consultanța ar veni prea târziu. Dvs. ne puteți contacta acum!