Știri KWG – Din 2017 abonamente la rețeaua națională de irigații

stirile-kwg3
Din 2017 abonamente la rețeaua națională de irigații

Din 2017, în baza noii Legi a Irigațiilor, fermierii vor plăti un abonament anual, daca utilizează rețeaua de irigații a statului. Banii strânși din aceste abonamente vor fi utilizați pentru continuarea reabilitării conductelor vechi. În acest moment mai există o suprafață de 700 mii de hectare ce nu a fost reabilitată. Prețul abonamentului va fi de aproximativ 25 de lei/ ha.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Eliberarea adeverințelor de către primării necondiționată de datorii

De anul acesta primăriile vor elibera adeverințele pentru APIA, chiar dacă beneficiarul este dator la bugetul local. De asemeni crescătorilor de animale li se va elibera gratuit adeverința de către medicul veterinar, deoarece acest serviciu este subvenționat de la bugetul de stat. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale , consideră legale aceste modificări și le va include într-un Ordin.
Sursă:http://www.gazetadeagricultura.ro 

Legea Plantațiilor Energetice pe agenda de lucru a autorităților

Numărul de cultivatori de plante energetice se află în creștere în România, totuși, acesta rămâne în continuare destul de redus, raportat la potențialul țării noastre pentru acest segment. Pe data de 18 februarie, la București, în cadrul unei conferințe destinate sectorului de energie regenerabilă- biomasa, s-a discutat despre piedicile care intervin în dezvoltarea acestui sector în România. Cauza principală ar fi lipsa reglementărilor și lipsa unei legi a plantațiilor energetice. Deși un proiect de lege există de aproximativ 3 ani, analizarea și aprobarea lui a fost amânată. Printre altele, acest proiect de lege, prevede cultivarea terenurilor degradate, improprii altor culturi, cu salcie energetică sau salcâm, plante cu coeficient caloric ridicat.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Fermierii, hotărâți să acționeze Ministerul Agriculturii în instanță

Fermierii cer Ministrului Agriculturii să identifice vinovații pentru întârzierea subvențiilor și scutirea de la plata penalităților generate de neplata taxelor și impozitelor. Deoarece subvențiile nu au fost virate, fermierii au înregistrat întârzieri la plata taxelor și impozitelor. Suma blocată în acest moment este de 1.3 miliarde de euro. Fermierii au depus o cerere scrisă la Ministerul Agriculturii, prin care cer identificarea vinovaților. În cazul în care nu vor primi un răspuns, sunt pregătiți să acționeze Ministerul Agriculturii în instanță.
Sursă: http://www.agroinfo.ro