Știrile KWG – Material săditor gratuit de la KWG

stirile-kwg3
KWG – Salcie Energetică își ajută partenerii să combată efectele secetei

KWG – Salcia Energetică se consideră partenerul Dvs. și la bine dar și la rău, așa că am luat hotărârea să venim în ajutorul partenerilor noștri afectați de seceta anului 2012. Cei care au cumpărat material săditor de la KWG – Salcie Energetică pot solicita de la compania noastră în mod gratuit material săditor (cantitate proporțională cu suprafețele plantate) în vederea recondiționării (completării) plantațiilor realizate în primăvara anului 2012.

Zeci de mii de certificate verzi tranzacționate în decembrie

În prima sesiune din decembrie 2012 au fost tranzacţionate 30.875 certificate verzi pe Piaţa Centralizată a Certificatelor Verzi. De la începutul anului au fost tranzacţionate 990.330 unităţi. În prima sesiune din decembrie au existat 10 oferte de cumpărare şi 24 de vânzare. Preţul de închidere a fost de 244 lei.
Sursă: http://www.ziare.com

S-a autorizat schema de plata PNDC1 de 35 EUR/ha

Din data de 3 decembrie 2012 APIA a demarat plata subvenţiilor naţionale directe complementare, de 35 EUR/ha. Conform Hotărârii privind stabilirea cuantumului de plăţi pentru anul 2012, ce se acordă în sectorul vegetal, suma necesară aplicării acestei scheme este de 221869,92 mii EUR şi reprezintă contribuţie publică de la bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anii 2012 şi 2013. Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Primul sistem de colectare selectiva a deseurilor în hipermarketuri

Compania buzoiană Greentech S.A. a lansat un sistem inteligent de colectare selectivă a P.E.T.-urilor şi dozelor de aluminiu. Primul aparat SIGUREC a fost instalat în incinta unui hipermarket din Bucureşti. Aparatul identifică natura ambalajului pe baza unor parametri şi calculează suma ce trebuie returnată depunătorului. SIGUREC ocupă un spaţiu restrâns, poate susţine 40 de kg de ambalaje în container, iar schimbarea containerului se face de către un singur operator.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro