Știri KWG – Sprijin pentru culturi energetice

stirile-kwg3

Ponderea combustibililor fosili trebuie redusă la minim

Uniunea Europeană va trebui să reducă la minim utilizarea de combustibili fosili, dacă doreşte să atingă targetul de reducere cu 80% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050. Pentru atingerea acestui scop există mai multe scenarii propuse de Comisia Europeană, în ceea ce priveşte structurarea resurselor energetice. Sursele de energie regenerabilă reprezintă alternativa la combustibilii fosili, iar pe termen lung acestea se vor deplasa către centrul mixului energetic european.
Sursă: http://www.green-report.ro

Modificări importante pentru fermieri

Comitetul consultativ al PNDR a afirmat, că programul din perioada 2014-2020 este mai flexibil, mai consistent şi mult mai concentrat pe anumite domenii. Principalele măsuri din program vor viza infrastructura rurală, investiţii în ferme şi în industria alimentară. Otilia Manta, preşedinte al Grupului Român pentru investiţii şi consultanţă a precizat că fermierul trebuie pregătit pentru noua grilă de absorbţie, iar acest lucru se poate face cu cei 80 milioane rămaşi până în toamnă, fonduri pentru formare profesională, fonduri pentru măsura 141, 121 şi antreprenoriatul.
Sursă: http://www.recolta.eu

Sprijin pentru culturi energetice non-agricole

În anul 2012 peste 100 de fermieri au beneficiat de plata unică pe suprafaţă pentru 3.130 hectare cultivate cu plante energetice non agricole. Fermierii ar trebui sa acorde atenţie valorificării biomasei din agricultură, înfiinţării de culturi energetice şi dezvoltării unităţilor capabile să valorifice aceste resurse. MADR sprijină fermierii în acest sens prin acordarea sprijinului financiar, conform cadrului legal oferit de Politica Agricolă Comună.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

S.O.S. padurile României!

Raportul Institutului Naţional de Statistică, prin care se afirmă, că suprafaţa forestieră a crescut cu 0,1% faţă de 2011, este contrazis de situaţia din teren. Acest lucru este susţinut chiar de responsabilul guvernamental pe domeniu, doamna ministru delegat, Lucia Varga. Situaţia dezastruoasă a fondului forestier reprezintă o consecinţă a lipsei de implicare a guvernelor de după 1990. Nici unul dintre aceste guverne nu a acordat importanţă necesităţii unei legislaţii concrete în domeniu. La ora actuală nu există nici măcar o inventariere precisă a suprafeţei fondului forestier. Un studiu recent al Greenpeace arată că România riscă să rămână fără păduri în următorii 10 ani, în cazul în care ritmul defrişărilor actuale se menţine.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro