B4B- sprijin pentru implementarea proiectelor din sectorul de biomasă
Bioenergy4Bussiness, reprezintă un proiect internațional de amploare la care participă 11 țări. Prin acest proiect se urmărește construirea unui mediu de afaceri competitiv și implementarea unor practici de bussiness durabile. Obiectivul principal este reprezentat de transferul de cunoștințe de la țările cu experiență în utilizarea biomasei ca materie primă pentru încălzire, către țări în care acest sector se află la început. Partenerii locali B4B, oferă suport în demararea proiectelor de încălzire folosind materii prime de biomasă, din aprilie 2016 până în luna iunie 2017.
Sursă:http://www.gazetadeagricultura.info
Cine este responsabil pentru blocarea subvențiilor?
Laurențiu Baciu, liderul LAPAR, afirmă că ministrul agriculturii nu tratează superficial problema subvențiilor, însă o tratează cu prea multă ușurință. Acesta a declarat că responsabili de această încurcătură nu sunt doar directorii APIA, ci și persoanele implicate în elaborarea Ordinului 619 precum și unii funcționari APIA, care nu iși cunosc obiectul muncii. Fermierii nu știu nici în acest moment, concret, când și cum își vor primi banii, fiind foarte nemulțumiți din această cauză.
Sursă:http://www.agroinfo.ro
Obiectivul programului național de irigații: 2 milioane de hectare irigate
În cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, va fi inființată o structurăm separată, care se va ocupa de administrarea investițiilor din sectorul irigațiilor. Această structură va avea un director separat, un regulament separat de funcționare și organizare și va avea ca obiect de activitate gestionarea banilor alocați acestui sector. Secretarul de stat al MADR, a declarat că prin investițiile efectuate în cadrul acestui program, ar trebui să se ajungă la o suprafață de 2 milioane de hectare irigate.
Sursă: http://www.agroromania.manager.ro
Producția de energie nucleară în declin, în Europa
Conform datelor Eurostat producția de energie produsă în centrale nucleare a scăzut în 2014 cu 4.8% față de 2009. Din 1990 până în 2004, acest sector a cunoscut o dezvoltare importantă. Din 2004 însă, pe fondul problemelor legate de deșeurile radioactive, a problemelor de mediu și a axării pe energii regenerabile, producerea energiei din surse nucleare a înregistrat o scădere de 13.1%. În acest moment Franța este cel mai mare producător de energie în centrale nucleare. În Franța se produce peste 50% din energia nucleară. Următoarele țări importante în acest sector sunt, Germania, Suedia, Marea Britanie și Spania. În total 14 țări europene dețin reactoare nucleare.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro