Știri KWG – Cărbunele: responsabil de 22.900 de decese anual

Glifosatul din nou la analiză

În urma unei cereri depuse de către unii deputați europeni ai Partidului Verde, EFSA a pus la dispoziție informații brute din studiile efectuate pe tema glifosatului. În cadrul studiilor efectuate de către FAO, EFSA și BfR s-a concluzionat, că această substanță nu reprezintă un risc pentru sănătatea umană. Pe baza acestor concluzii Comisia Europeană a prelungit autorizația de utilizare a glifosatului, însă a solicitat studii independente care să verifice aceste concluzii. Deputații Partidului Verde sunt interesați ce autoritate va efectua aceste noi studii și dacă metodele utilizate vor fi diferite.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Refacerea conținutului în humus

Humusul este o componentă foarte importantă a solului, care face posibilă obținerea de producții ridicate și constante. În ultimii ani conținutul în humus al terenurilor agricole din România a scăzut de la 8-10%, la 3-3.5%. Restabilirea nivelului de humus se poate realiza prin utilizarea îngrășămintelor organice, încorporarea resturilor vegetale în sol, cultivarea îngrășămintelor verzi.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Cărbunele – responsabil de 22.900 de decese anual

În U.E. mor anual 22.900 de oameni ca urmare a poluării cauzate de centralele pe cărbune. Deși există reglementări privind nivelul emisiilor, foate multe termocentrale au primit derogări nefondate. Pe data de 20 octombrie anul curent, va fi propus ghidul îmbunătățit privind nivelul de poluare cauzat de termocentrale. Organizațiile de mediu și specialiștii spun că numărul deceselor și a bolilor cauzate de acest tip de poluare ar putea fi scăzut considerabil dacă legislația ar fi înăsprită, s-ar elimina derogările, daca noile standarde ar fi adoptate imediat și dacă s-ar accelera tranziția spre energii regenerabile.
Sursă: http://www.green-report.ro

Subvenții cu 60%  mai mari în 2017

Directorul APIA a declarat că în 2017 subvențiile pe suprafață vor crește cu aproximativ 50 Euro pe hectar. Astfel, plata pe suprafață va ajunge la aproximativ 130 de Euro la hectar. Directorul APIA a declarat de asemeni, că se va lucra la schimbarea algoritmilor de acordare a subvențiilor pentru a nu se mai ajunge la subvenții spectaculoase pentru o singură schemă.
Sursă: http://www.agroinfo.ro