Ştiri KWG – Defrişarea pădurilor: o problemă pentru stabilitatea ecosistemului

stirile-kwg3
Defrişarea pădurilor – o problemă pentru stabilitatea ecosistemului

Defrișările ilegale de păduri pun în pericol echilibrul planetei. Datorită omului, aproape jumătate din suprafața acoperită cu păduri a dispărut. Dispariția pădurilor a cauzat numeroase efecte nocive asupra planetei, accelerarea eroziunii solurilor, alunecări de teren, intensificarea secetelor, punerea în pericol a unor specii de animale și plante.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Valeriu Tabără: Este o crimă să aplici fertilizant fără o analiză a solului

Valeriu Tabără, fost ministru al agriculturii, a susținut o conferință cu tema utilizării îngrășămintelor. Acesta și-a exprimat nemulțumirea cu privire la lipsa de educație a fermierilor români în ceea ce privește administrarea îngrășămintelor. Suntem situați la coada clasamentului în ceea ce privește cantitatea de îngrășăminte utilizată și în plus îngrășămintele se aplică fără a avea la bază o analiză agrochimică. Aplicarea corectă a îngrășămintelor , bazată pe analiza solului, este foarte importantă pentru a obține constant producții ridicate și pentru a păstra calitățile solului. El a subliniat faptul că este foarte importantă o strategie bine pusă la punct care să ofere soluții pentru utilizarea durabilă a solurilor.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Modernizarea şi reabilitarea sistemelor de irigaţii româneşti

Institutul de Cercetări Electrotehnice (ICPE) a organizat şedinta “Modernizarea şi reabilitarea sistemelor de irigaţii româneşti”. În cadrul şedinţei s-a adus în discuţie starea de uzură avansată a sistemelor de irigaţii româneşti şi lipsa unei strategii pentru rezolvarea acestei stări, deşi există experienţă în acest domeniu. De asemeni, s-a punctat lipsa de susţinere a industriei româneşti prin favorizarea importurilor de piese necesare reabilitării. Echipa de specialişti care a luat parte la întâlnire intenţionează să întocmească o scrisoare adresată MADR şi Guvernului, în care să prezinte expertiza instituţiilor româneşti cu privire la sistemele de irigaţii şi disponibilitatea de a se implica în elaborarea unei strategii naţionale.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Monitorizeaza calităţii aerului în Romania: „Toleranţă zero pentru cei care incalcă legea!

În prezent există în România 142 de stații de monitorizare a calității aerului. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, afirmă că este necesar ca sistemele de măsurare a calității aerului să fie îmbunătățite. Acest lucru este necesar pentru a putea identifica la timp factorii poluanți și sursa poluării. De asemeni, aceasta menționează că, toleranța va fi zero față de cei care incalcă legislația în privința poluării aerului.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro