Știri KWG – Dolomita- soluția pentru solurile acide

Dolomita – soluția pentru solurile acide

Aplicarea necorespunzătoare a îngrășămintelor pe baza de azot, duce la acidifierea solurilor. Tot mai mulți fermieri români se confruntă cu această problemă. Una din soluțiile ce pot rezolva această problemă este dolomita. Dolomita reprezintă o rocă naturală bogată în carbonat de calciu și magneziu, care aplicată pe soluri cu reacție acidă, corectează această reacție și duce la creșterea producției. Dolomita se aplică doar în urma unor analize de sol, doar pe soluri acide în doze de 1-5 t/ha.
Sursă: http://www.agrointel.ro 

Cum luptă multinaționalele cu schimbările climatice

Elveția a găzduit în luna ianuarie Forumul Economic Mondial, care a reunit cei mai importanți lideri financiari. Temele principale ale evenimentului au fost schimbările climatice, energia regenerabilă și metode pentru reducerea consumului de plastic. Multinaționalele se implică în lupta împotriva poluării și a schimbărilor climatice. Problema plasticului a fost cea mai intens dezbătută. La ora actuală plasticul este cea mai gravă formă de poluare a oceanelor. Din acest motiv companiile caută soluții de a reduce utilizarea plasticului în activitate și de a utiliza plastic reciclabil sau reutilizabil. De asemeni multinaționalele investesc tot mai mult în energia regenerabilă și reduc ultilizarea combistibililor fosili.
Sursă: http://blog.letsdoitromania.ro 

RoEnergy 2017

Ediția a VI- a a târgului RoEnergy se va desfășura la București în perioada 21 iunie- 23 iunie 2017. Evenimentul reprezintă o platformă importantă pentru promovarea energiei regenerabile în sud- estul Europei. Participanții vor avea ocazia să asiste la conferințe și workshop-uri din sfera energiilor regenerabile .
Sursă: http://bucuresti.roenergy.eu

Legea 227/2015 se modifică

Din luna februarie se aplică impozite diferite pentru veniturile obținute din vânzarea de terenuri sau case. Astfel, în cazul în care plafonul unei tranzacției cu terenuri nu depășește 450.000 de lei, impozitul este 0, iar dacă se depășește, cota de impozitare este de 3%. O.U.G. nr.3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015, conține toate modificările aduse cotelor de impozitare a veniturilor provenite din vânzarea terenurilor și a caselor.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro