În România se taie ilegal 8,8 mil. metri cubi de pădure anual
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat că problema defrișărilor ilegale reprezintă o problemă de securitate națională, având în vedere că prejudiciul provocat de tăierile ilegale se ridică la 1.5 miliarde lei. Aceasta a mai declarat că tăierile ilegale au scăzut cu 30% de la înfiintarea Radarului Pădurilor. De asemenea, de la 1 septembrie, își va începe activitatea Garda Forestieră. Criteriile de selecție pentru comisarii Gărzii Forestiere, vor fi foarte dure, aceștia urmând a fi supuși și unui test de integritate.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro
Informaţii utile privind utilizarea Bazei de Date cu Preţuri de Referinţă pentru maşini, utilaje şi echipamente
Baza de date cu prețuri de referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, are ca scop simplificarea procedurilor de achiziție a echipamentelor, de către beneficiarii PNDR. În cadrul bazei de date se specifică codul CPV, marca, modelul, dotările standard și prețul în euro fără TVA. Înscrierea în baza de date a unui ofertant nu îi conferă acestuia statut de “firmă agreată” de către AFIR.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info
Lista neagră a consultanţilor pe proiecte europene?
Ministrul Daniel Constantin s-a aflat, săptămâna trecută, la Cluj în cadrul caravanei PNDR. În cadrul vizitei din județul Cluj, acesta a afirmat că există foarte multe firme de consultanță în fonduri europene care nu își îndeplinesc atribuțiile. Din acest motiv, propunerea ministrului este de a se acredita aceste firme de consultanță și de a se întocmi o listă neagră cu firmele care au înregistrat nereguli.
Sursă: http://www.recolta.eu
Încălzirea globală: temperaturile vor crește cu 3-4 grade. Cum poate solul să salveze omenirea?
M.A.D.R. împreună cu Banca Mondială, au organizat evenimentul “Viziunea pe termen mediu și lung: transformarea agriculturii și a dezvoltării rurale în România”. Franz Fichler, de două ori comisar în agricultură, a discutat despre efectele nocive ale încălzirii globale: creștera frecvenței fenomenelor meteo anormale și a dezastrelor naturale, eroziunea solurilor, apariția de noi boli și dăunători. Fostul comisar al agriculturii consideră că, în lupta cu încălzirea globală, solul deține un loc important. Solul este cel mai potrivit și ieftin loc de depozitare al carbonului, de aceea este importantă păstrarea și îmbunătățirea calității acestora.
Sursă: http://www.agrointel.ro