Știri KWG – Noi reglementări privind eliberarea certificatelor de origine pentru biomasă

Noi reglementări privind eliberarea certificatelor de origine pentru biomasă

Pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost publicat un proiect de lege care reglementează condițiile în care se eliberează certificatele de origine pentru biomasa obținută din culturi energetice. Astfel, fermierii care doresc să înființeze astfel de culturi trebuie să notifice DAJ și să depună copia înștiințării. Totodată aceștia trebuie să depună o  declarație pe proprie răspundere că s-a respectat distanța minimă între culturile energetice și celelalte culturi agricole și să depună actul care atestă încadrarea terenului arabil în grupele IV și V. Direcțiile agricole vor verifica aceste documentații și ulterior vor elibera certificatele de origine a biomasei obținută de pe plantații energetice.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro 

Grup tehnic în cadrul M.A.D.R. pentru P.A.C.

În cadrul M.A.D.R. s-a înființat un grup tehnic menit să elaboreze contribuții pentru simplificarea și modernizarea P.A.C. după 2020. Din grup fac parte reprezentanți ai M.A.D.R., A.P.I.A,  ai Academiei de Științe Agricole și Silvice, ai Institutului de Economie Agrară și ai Universităților de profil. M.A.D.R. susține implicarea formelor asociative din sectorul agricol pentru a contura cele mai importante aspecte pentru România ce vor fi incluse în P.A.C. după 2020. Pe site-ul Ministerului se află publicat un chestionar pentru cei interesați.
Sursă:http://www.lumeasatului.ro

GPS-ul în agricultură

GPS-ul reprezintă un dispozitiv foarte important pentru fermierii care doresc să obțină rezultate maxime. Cu ajutorul acestui dispozitiv fermierii sunt la curent, în timp real, cu nevoile culturii, de la semănat până la recoltare. În acest mod se poate interveni imediat în cazul unor probleme. GPS-ul se adresează atât fermierilor mici cât și celor mari, iar  investiția pentru achiziționare, este relativ mică, comparativ cu beneficiile aduse.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Valoarea subvenției pentru motorină pentru 2017

Pentru anul 2017, valoarea sprijinului pentru motorină stabilit de Guvern este de 1.4185 lei/ litru. Pentru acest sprijin s-au alocat 349.4 milioane de lei ce vor fi plătiți de la bugetul de stat.
Sursă: http://www.bussinesmagazin.ro