Erbicide pe bază de glifosat rămân fără omologare
Începând cu data de 22 august anul curent a intrat în vigoare Regulamentul (UE) 1313/2016 al Comisiei, ce vizează erbicidele cu substanța activă glifosat. Conform regulamentului, erbicidelor pe bază de glifosat ce conțin și poli oxietilen amino li se vor retrage omologările. Lista de erbicide ce vor rămâne fără omologări conține următoarele denumiri: ROUNDUP, ROUNDUP POWER, CLINIC 360 SL, GLYPHOGAN 480 SL, GLYPHOSTOCK, GALLUP 360 etc.
Sursă: http://www.gazetadeagricultură.info
Nou pentru utlizatorii PPP- SCAPA ONLINE
Predarea ambalajelor PPP a devenit mai accesibilă pentru utilizatori. Astfel, acesția pot programa colectarea ambalajelor direct pe adresa fermei sau a depozitului. Tot ce trebuie să facă este să descarce aplicația, să introducă adresa de preluare și să urmărească programarea solicitării. De asemeni, aceștia trebuie să respecte normele privind starea ambalajelor la preluare: tripla clătire a ambalajelor de plastic sau metal, uscarea acestora, separarea capacelor, predarea ambalajelor de hârtie doar dacă nu prezintă contaminare.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info
Pași de urmat pentru o arătură corectă
Arătura reprezintă o lucrare agricolă de bază, cu importanță decisivă în reușita culturii. Pentru a putea executa o arătură corectă, fermierii trebuie să acorde o atenție sporită reglării plugului. Prof. Univ. în cadrul USAMV Cluj Napoca, Ovidiu Ranta, le-a vorbit fermierilor din Dobrogea despre importanța reglării plugului. Acesta le-a enumerat cei 6 pași chei: poziția corectă a plugului față de tractor, reglarea lățimii de lucru la prima trupiță, echilibrarea, reglarea axei de tracțiune, folosirea în permanență a antetrupiței și a cuțitului disc.
Sursă: http://www.agrointel.ro
Afaceri agricole în insolvență
Dacă anul trecut afacerile agricole în insolvență aveau o valoare de 5 milioane de euro, anul acesta valoarea afacerilor în insolvență atinge cifra de 170 milioane de euro și afectează peste 1.800 de angajați. Întârzierea subvențiilor, a finanțărilor, dependența acestui sector de condițiile climatice, întârzieri în valorificarea produselor, scăderea prețului de valorificare reprezintă factori ce conduc la astfel de situații. Interagro, Agrofarm Holding, Samavia SRL, Senator Agroimpex reprezintă doar câteva dintre firmele ce se află în acest moment în insolvență.
Sursă: http://www.wall-street.ro