Protestul unui profesor: a investit într-un business cu gunoi de grajd
Un profesor de matematică din județul Harghita a hotărât să renunțe la meseria de profesor și să se dedice producerii humusului de râmă. Humusul de râmă este un fertilizant natural ce poate asigura sporuri însemnate de producție fără a utiliza fertilizanți chimici. Ideea i-a venit acum câțiva ani când a decis că își dorește să lucreze pentru el. A aflat despre această afacere dintr-o revistă, urmând apoi vizite la producători de humus din strainătate. Deși momentan această afacere nu aduce un profit foarte mare, fostul profesor speră, ca în câțiva ani, fermierii din România să își schimbe mentalitatea, iar afacerea lui să se dezvolte.
Sursă: http://www.economica.net
Aplicatie on-line pentru identificarea echipamentului individual de protecție
Pentru a veni în sprijinul fermierilor, a fost lansată aplicația care permite identificarea echipamentului adecvat pentru utilizarea p.p.p. Aplicația permite selectarea mai multor opțiuni, pentru a identifica echipamentul potrivit pentru utilizarea p.p.p. la diferite tipuri de culturi. Contaminarea cu p.p.p. are loc prin inhalare, ingestie sau absorbție la nivelul pielii. Înainte de utilizarea unui astfel de produs se recomandă citirea etichetei și respectarea instrucțiunilor de pe ambalaj.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info
Analiza de sol – cât de des trebuie făcută și cât costă?
Analiza solului este o operație elementară pentru o agricultură de succes. Efectuând analiza solului fermierul cunoaște exact ce conține solul și ce substanțe trebuie să aplice pentru a îmbunătăți calitatea acestuia. Recomandarea specialiștilor este ca analiza solului să fie efectuată o dată la 4-5 ani, toamna, după recoltarea culturilor anterioare.
Sursă: http://www.agrointel.ro
Pro Agro solicită subvenţionarea integrală a energiei electrice pentru irigaţii
Federația Națională Pro Agro solicită subvenționarea integrală a cheltuielilor ce țin de energia electrică necesară irigațiilor. Reprezentanții federației afirmă că energia electrică reprezintă 85 % din costul irigațiilor, iar prin subvenționare vor stimula fermierii să irige reducând astfel pierderile de recoltă pentru anul 2015-2016.
Sursă: http://www.recolta.eu