Lăsați-ne mailul și vă ținem la curent! Nu o să vă plictisim. Promitem!
Spuneți-ne cine sunteți și în schimb vă dezvăluim periodic informații de ultimă oră!

Oferte

Soiuri de salcie energetică, sursa de energie regenerabila!

Oferta noastră este compusă din şase soiuri de salcie energetică cu înregistrare UPOV, de provenienţă suedeză.

1. Tordis (EU 9288)

Specia de salcie energetica Tordis provine din încrucişarea speciilor Tora si Ulv. Se dezvoltă excepţional chiar din primul an (ajungând la înălţimi de peste 4 m). Tordis are rezistență ridicată la regina frunzei, la secetă şi la temperaturi ridicate. Se recomandă pentru regiunile extracarpatice ale României.

2. Inger (EU 11635)

Inger provine din încrucişarea speciei ruse Salix Triandra (din zona Novoszibirszk) cu specia Jorr. Se dezvoltă mai bine pe sol uscat decât celelalte soiuri de salcie energetica. Are o rezistență ridicată la regina frunzei și o rezistență medie la dăunatorii de frunze.

3. Sven (EU 5285)

Sven provine din încrucişarea lui Jorun şi Bjorn. Sven are frunze lanceolate (orientate în sus), lăstarul principal este drept și prezintă puține ramificații secundare asemănându-se din acest punct de vedere cu Tora. Soiul are o productivitate ridicată şi este rezistent la rugina frunzei.

4. Jorr (EU 0626)

Jorr este un soi obţinut prin selecţie din specia Salix viminalis. Soiul se caracterizează prin creştere rapidă în primul an după plantare. Lăstarul principal este de culoare verde închis. Are o rezistenţă medie la rugina frunzei şi la dăunătorii de frunză. Jorr este utilizat cu succes în tratarea apelor menajere, dezvoltându-se optim în astfel de medii.

5. Gudrun (EU 9312)

Gudrun s-a obţinut din încrucişarea soiului de origine rusă Helga şi a soiului Linga-Veka Röd. Este  rezistent la îngheţ şi la rugina frunzei. Are o productivitate mare. Gudrun are conţinut scăzut de apă la recoltare comparativ cu celelalte soiuri. În primul an după plantare are o dezvoltare lentă, de aceea este foarte importantă combaterea buruienilor. Lujerii tineri sunt agreaţi de animale sălbatice.

6. Tora (EU 627)

Soiul Tora a fost obţinut din încrucişarea speciei Salix schwerinii şi soiul Orm. Din perspectiva cercetătorilor suedezi Tora este unul din cele mai rentabile soiuri, care se dezvoltă bine în diferite condiţii de mediu, cu excepţia zonelor cu temperaturi prea ridicate.

OBS: Nicio specie de salcie energetica din cele comercializate nu este agreată de animale, cu excepţia lăstarilor tineri de Gudrun.

Ofertă de preț pentru salcie energetică

Materialul săditor  (butaşi cu o lungime de 18 cm) provenit din soiurile mai sus prezentate poate fi achiziţionat de la compania noastră la preţul de 0,08 EUR+TVA/bucată (preţ valabil doar pentru comenzi mai mari de 3 hectare)Pentru un ha sunt necesari cca. 14.000 de butaşi. Contractele de livrare pentru materialul săditor sunt însoţite de tehnologia de cultură a salciei energetice.

Important!

  • Pentru suprafețe mai mari de 30 de ha materialul săditor se comandă până la sfârșitul lunii octombrie. Comanda este luată în evidență după plata unui avans de 30% din valoarea comenzii. Diferența se achită la livrare. Livrarea se realizează cu 2-3 zile înainte de data plantării efective.
  • În premieră în România materialul săditor oferit de KWG – Salcie Energetică este depozitat până la momentul livrării într-o cameră frigorifică modernă, la -4 grade și la o umiditate adecvată salciei energetice. Aceste condiții optime de depozitare împiedică activitatea de vegetație până la plantare și mențin umiditatea iniţială a materialului săditor, garantând astfel calitatea materialului. Perioada petrecută între mutarea materialului sedător din camera frigorifică și plantare nu trebuie să depășească  2-3 zile.
  • În cazul plantării unor suprafețe mari, la locul plantării trebuie asigurată o cameră frigorifică (remorcă frigorifică de camion frigorific). Materialul săditor care nu este depozitat (între recoltare şi plantare) în condiții corespunzătoare (la -4 grade și la umiditatea adecvată, în cameră frigorifică specială) îşi pierde din capacitatea de răsărire până la 60%. (Comform unui studiu recent publicat de un institut de specialitate din Anglia, Department for Environment Food and Rural Affairs – DEFRA).