Ne extindem!

Datorită faptului, că cererea pentru înfiinţarea plantaţiilor de salcie energetică este în creştere, în această primăvară am extins pepiniera noastră cu câteva hectare. Astfel, începând cu anul viitor vom putea livra o cantitate mai ridicată de material săditor şi vom putea onora proiectele aflate în derulare, din resurse proprii.

Pe lângă extinderea pepinierei, am realizat o plantaţie de testare pentru 5 soiuri noi aduse din Suedia. Datorită schimbărilor climatice din ultimii ani ne dorim să livrăm material săditor de calitate, rezistent la aceste condiţii de mediu. În prezent avem două soiuri ce se adaptează cu succes la secetă, în condiţiile în care tehnologia de cultură este respectată, însă ne dorim să avem un sortiment variat de soiuri pretabile pentru zonele secetoase.

Astfel, echipa noastră va urmări evoluţia acestor soiuri, adaptabilitatea la diferite condiţii de mediu existente în ţara noastră şi desigur productivitatea. În paralel soiurile sunt testate de Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrare a Soiurilor. După încheierea perioadei de testare, în funcţie de rezultatele obţinute, se va trece la înregistrarea soiurilor pretabile şi introducerea lor în cultură.