Pregătirile pentru 2014 trebuie începute!

Ne aflăm în luna august, perioada în care trebuie începută pregătirea terenului în cazul în care se doreşte înfiinţarea unei plantaţii de salcie energetică în primăvara anului 2014. Una dintre cele mai importante operaţii pentru reuşita unei culturi de salcie energetică este combaterea buruienilor. Astfel, în cazul în care terenul pe care se doreşte a se realiza plantaţia este un teren lăsat în paragină sau o păşune, se recomandă o erbicidare totală până la finalul lunii august.

Înainte de această operaţiune se recomandă ca buruienile să fie cosite şi apoi lăsate să crească până la o înălţime de 10-15 cm. În acest moment se aplică un erbicid pe bază de glifosat, în doză de 4-5 litri la hectar în 200 litri de apă. Doza se stabileşte în funcţie de gradul de îmburuienare al terenului. La doua săptămâni după erbicidare, este necesara o scarificare a solului urmată de o arătură de toamnă. În cazul terenurilor cultivate în ultimii anii este necesară doar aratura de toamnă.

Recomandăm de asemeni efectuarea unui set de analize agrochimice, pentru a verifica dacă proprietăţile solului ales, corespund necesităţilor culturii de salcie energetică.

După ce aceste condiţii au fost întrunite urmează, desigur comandarea materialului săditor. Comenzile se pot plasa prin intermediul formularului de comandă până la data de 31 octombrie 2013. Formularul de comandă poate fi descărcat de pe site-ul nostru. Pentru informaţii mai detaliate în ceea ce priveşte cultura salciei energetice ne puteţi contacta la numerele de telefon sau adresa de e-mail, afişate pe site, iar unul dintre specialiştii noştri vă va răspunde la întrebări.