Ofertă pentru proprietari de terenuri

Proprietarii de terenuri agricole pot investi în plantații de salcie energetică pentru a obține un profit pe termen lung. Odată plantată, salcia energetică poate fi recoltată anual timp de 25-30 de ani. Pentru această categorie de cultivatori scopul urmărit este valorificarea tocăturii pe piață.

Pentru realizarea plantațiilor investitorii nu trebuie să dețină mașini de plantat, această operație fiind efectuată de către diverși prestatori, care dispun de dotarea tehnică necesară.

Important de știut

Investitorii trebuie să fie conștienți, că pentru reușită trebuie să aleagă corespunzător terenul pe care doresc să realizeze plantația (existând zone foarte bune și zone nerecomandate), trebuie să pregătească terenul pentru plantare comform tehnologiei primite de la furnizorul materialului săditor și trebuie ca în primul an plantația să fie ținută curată, pentru a se putea dezvolta corespunzător. În cazul  respectării celor de mai sus reușita este asigurată.

Salcia se recoltează cu utilaje speciale, ale căror construcție și productivitate diferă. Necesitatea achiziționării acestor utilaje se determină în funcție de mărimea plantației. Recoltarea (ca și plantarea) poate fi realizată și de către furnizori de servicii. Până la loturi de 50 ha se recomandă recoltarea în prestație, iar peste aceste suprafețe (în funcție de mărimea acestora) pot fi achiziționate diferite tipuri de  utilaje de recoltat. Valorificarea se realizează sub formă de tocătură (așa cum rezultă la operația de recoltare), nefiind necesară procesări suplimentare ale materiei.

Potențiali cumpărători ai recoltei Dvs.:

  • persoane fizice care dețin cazane pe tocătură pentru încălzirea locuințelor
  • comunități locale (primării) care au montat diferite cazane pe tocătură pentru încălzirea clădirilor comunale  (școli, grădinițe, biserici, dispensare, primării ect.)
  • fabrici care produc brichete sau peleți
  • centrale energetice de diferite mărimi care produc curent electric și apă caldă

Cifrele cheie ale investiţiei

  • Costuri de înfiinţare plantaţie: aproximativ 2.300 EUR + TVA/ha
  • Producţie: aprox. 20-25 to/ha (la umiditate de recoltare de 40%, în funcție de zonă)
  • Preţ tocătură: aproximativ 55 EUR/to (la umiditate de recoltare de 40%)
  • Termen de recuperare al investiţiei: 4 ani
  • Perioada de exploatare a plantaţiei: 25 – 30 de ani

Pentru realizarea plantațiilor asigurăm material săditor, tehnologia de cultivare, prestatori pentru plantare și recoltare, informații despre diferiți furnizori de utilaje, precum și informații despre potențialii consumatori din zonele Dvs.

Contactați-ne acum pentru mai multe informații!