Despre noi

KWG – Salcie Energetică (SC Kontrastwege SRL) este o companie cu sediul în Miercurea-Ciuc, judeţul Harghita. Activitatea companiei este alcătuită din prezentarea, popularizarea, precum şi distribuţia de material săditor pentru plantații de salcie energeticăo plantă energetică încă puţin cunoscută în România, precum și din construire de centrale termice și recomadări de utilaje pentru brichetare și peletizare. În anul 2007 a început colaborarea noastră cu institutul de cercetare suedez Lantmännen Agroenergi, în urma căreia firma Kontrastwege SRL a devenit primul reprezentant şi distribuitor licențiat de salcie energetică pentru România și Republica Moldova.

În urma achiziționării acestei licenţe compania noastră a devenit și producător de salcie energetică, realizând o pepinieră proprie pentru producerea de material săditor. De asemeni, împreună cu cei interesaţi de această temă am realizat pe o perioadă de trei ani peste 150 de plantaţii de test (în diferite zone ale ţării) pentru a studia şi a cunoaşte adaptarea salciei energetice la diferite condiţii de sol şi climă.

În prezent dispunem de cea mai vastă experienţă din domeniu, oferind clienţilor noştri sfaturi şi informaţii utile referitoare la alegerea soiului de salcie cel mai adecvat pentru terenul prevăzut, precum şi despre condiţiile speciale de cultivare aferente diferitelor zone geografice.

Oferim clienţilor noştri:

  • informaţii privind comportarea salciei în regiunea respectivă
  • technologia completă de realizare și întreținere a plantaţiei (pregătirea terenului în diferite situaţii,  plantarea, îngrijirea în primul an şi în anii următori, recoltarea)
  • informaţii (tipul, producătorul, preţul) despre utilajele specifice: utilaje de plantat, utilaje de recoltat
  • informaţii privind valorificarea produsului finit (tocătura)
  • consultaţii tehnologice la sediul nostru din Miercurea Ciuc sau la domiciliul clientului
  • butaşii necesari realizării plantaţiei (materialul săditor) cu acte de atestare ale originii
  • în cazul în care doriti să participaţi la un program UE, vă putem pune în legatură cu firme de consultanţă de specialitate

Vă stăm la dispoziţie pentru a realiza împreună un proiect de plantaţie personalizat, bazat pe condiţiile Dvs. concrete: suprafaţa disponibilă, zona geografică, valorificarea tocăturii, alegerea utilajelor adecvate, etc.

Ce zic clienții noștri?

“Vreau să adresez cele mai sincere felicitări întregii echipe de la firma dumneavoastră pentru modul profesionist de care dă dovadă pentru lansarea în țara noastră a culturilor de salcie energetică. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat, ținând cont că anul 2012 (cănd am înființat cultura de Salix) nu a fost tocmai propice din punct de vedere hidrologic și pentru modul profesionist și obiectiv în care ne-ați ajutat și sprijinit în toate problemele apărute.”
Ing. Dan Spăntulescu, Director Tehnic, SC Mayobioenergy SRL, Focșani, 10 hectare

“Colaborarea strânsă a companiei Biagro-Invest cu compania KWG – Salcia Energetică, consultanța profesionistă a specialiștilor KWG, susținerea documentară în ceea ce privește testarea plantei pe teritoriul altor țări și a numeroaselor experimente efectuate de către KWG – Salcie Energetică în România au dus la reușita din anul 2013, și anume la înființarea plantațiilor test în Republica Moldova. Compania a dat dovadă de un profesionalism și o corectitudine remarcabilă.”
Vladimir Brăgaru, Director SC Biagro-Invest SRL, Republica Moldova, 6 hectare

“Mulțumesc colaboratorilor firmei KWG – Salcie Energetică din Miercurea Ciuc, domnului Director General Ing. Alexandru Benkő şi d-șoarei Ing. Cristina Racu, atât pentru colaborare, cât și pentru asigurarea unor materiale de studiu necesare tezei mele de doctorat.”
Cristina Elena Iurciuc, Doctorand, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, Iași

Apariţii în presă

 

digi24 logo tele_radio_moldova Tele Europa Nova duna_tv_2012_0

 

transindex