Știri KWG – Demonstrație de recoltare de salcie energetică

stirile-kwg3

Recoltare de salcie energetică: 15 februarie 2013!

După cum v-am informat săptămâna trecută, Clusterul Inovativ al Biomasei Green Energy organizează în luna februarie o demonstrație practică de recoltare a salciei energetice. Cu această ocazie se va efectua prima recoltare de salcie energetică realizată cu o combină John Deere Seria 7050. S-a stabilit data demonstrației, aceasta fiind 15 februarie 2013
Sursă: http://www.kwg.ro

Ce norme de venit le revin agricultorilor potrivit noilor prevederi?

Proietul de modificare al Codului Fiscal prevede introducerea impozitului pe venit din activităţile agricole. Acesta se calculează de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilite pe baza normei anuale de venit. În proiectul de modificare sunt prezentate normele de venit pentru perioada impozabilă din anul fiscal 2013, cuprinsă între 1 februarie şi până la sfârşitul anului fiscal. Normele de venit sunt stabilite după suprafaţa cultivată sau numărul de capete deţinute.
Sursă: http://www.recolta.eu

Cine NU plăteşte impozit potrivit noilor prevederi?

Potrivit proiectul de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, sunt definite persoanele fizice care desfăşoară activităţi în agricultură şi care nu au obligaţia de a plăti impozit pe veniturile obţinute.
Sursă: http://www.recolta.eu

Racheta ecologică deschide drumul României spre Marte

Organizaţia nonguvernamentală românească ARCA, specializată în cercetări spaţiale, a fost cooptată de ESA pentru a participa la programul ExoMars 2016. Prima realizare notabilă a ARCA este racheta Demonstrator 2 B echipată cu un motor reutilizabil. Acesta este fabricat din materiale compozite, prietenoase cu mediul. Pe baza aceloraşi materiale ARCA pregăteşte dezvoltarea rachetei HAAS 2C.
Sursă: http://www.green-report.ro