Știrile KWG – Harta biomasei în România

stirile-kwg3

Harta biomasei: Cele mai bune zone pentru a face energie din resturi de lemn

Biomasa începe să ocupe un loc important pe piaţa producerii de energie electrică verde. Conform datelor Transelectrica, la ora actuală există 13 proiecte pe biomasă ce au contractul de racordare la reţea, capacitatea lor totală fiind de 46 MW. Realizarea acestor proiecte ar putea aduce investiţii de 90 milioane de EUR. Potrivit legislaţiei în domeniu, producţia de energie electrică din biomasă primeşte două certificate verzi, iar în cazul în care biomasa provine din culturi energetice, se mai adaugă un certificat. În cazul proiectelor cu cogenerare se poate obține și  un al patrulea certificat verde.
Sursă: http://www.zf.ro 

Coaliția pentru Mediu cere Ministerului Mediului revizuirea legislației privind deșeurile în România

Coaliţia pentru Mediu din România cere Ministerului Mediului, prin intermediul unei scrisori dechise, revizuirea legislaţiei privind administrarea deşeurilor. Această coaliţie este formată exclusiv din ONG-uri care se ocupă cu protecţia mediului în România. În scrisoare se solicită, printre altele, implementarea unui sistem unitar de raportare al deşeurilor predate-primite, cuantificarea şi verificarea pentru generatorii de deşeuri profesionali, stabilirea ţintelor şi penalizărilor eficiente, încurajarea concretă a reducerii şi reciclării deşeurilor prin aplicarea de taxe pentru depozitare.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

USL vrea să continue privatizările în energie și susținerea sectorului de regenerabile

Programul actualului guvern include, în ceea ce priveşte energia, crearea unei transparenţe în tranzacţiile de energie, continuarea privatizărilor precum şi susţinerea investiţiilor în energia verde. Pentru a atinge ultimul punct, guvernul doreşte să perfecţioneze piaţa certificatelor verzi şi să implementeze schema de susţinere pentru producerea energiei verzi prin accelerarea atragerii de fonduri europene.
Sursă: http://www.incomemagazine.ro

Producătorii mici de energie verde vor putea alege un ajutor de stat diferit de certificatele verzi

Producătorii mici de energie regenerabilă vor putea aplica pentru o schemă diferită de sprijin decât cea a certificatelor verzi. Prin această schemă companiile vor primi pentru energie cu 10-15% mai puţin decât pe piaţa certificatelor verzi, însă vor avea certitudinea, prin lege, că furnizorii vor prelua energia. Pentru a fi pusă în aplicare, noua schemă are nevoie de acceptul U.E.
Sursă: http://www.ziaruldeiasi.ro