Salcia energetică acum şi în Republica Moldova

Consecvent în a avea contacte personale permanente cu potenţiali colaboratori dar şi menţinerea legăturilor strânse cu acei colaboratori care au realizat deja plantaţii, reprezentanţii firmei Kontrastwege au  făcut în zilele de 29 iunie-03 iulie 2012 un circuit în Moldova (Focşani, Bârlad, Huşi, Botoşani, Curteşti, Drăguşeni și Suceava). Cu aceste ocazii s-a analizat starea plantaţiilor şi s-a convenit asupra unor lucrări ce trebuiesc executate pentru a traversa cu succes această perioadă de arşiţă care străbate România.

Tot în cadrul acestei vizite a avut loc la Chişinău (Republica Moldova) o prezentare amplă a salciei energetice pentru un grup numeros de viitori cultivatori, urmată de o dezbatere transmisă în direct pe Televiziunea Naţională a Republicii Moldova. În cadrul emisiunii Baştină s-a vorbit despre avantajele realizării plantaţiilor de salcie energetică. Daţi click aici pentru a viziona înregistrarea emisiunii

Printre altele, la Chişinău s-a analizat stadiul în care se află înregistrarea soiurilor SW INGER şi TORDIS în Republica Moldova. Cu luni în urmă, pe baza contractului de licenţă pe care o deţine firma SC Kontrastwege SRL (valabilă şi pentru Republica Moldova), s-a iniţiat înregistrarea acestor două soiuri la Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPEI).