Ştirile KWG – Salcia energetică, un combustibil excelent

stirile-kwg3

Culturile de salix şi avantajele folosirii biomasei

Plantele energetice reprezintă afacerea viitorului. Salcia energetică se cultivă pe mai multe zeci de hectare şi în judeţul Covasna şi înlocuieşte cu succes combustibilii clasici, cum ar fi gazul sau lemnele.

Sortilemn Gherla finalizează un proiect de 6,9 mil. euro în construcţia unei centrale pe biomasă

Uniunea Europeană investeşte în centralele pe biomasă.  Compania Sortilemn din Gherla a dezvoltat un proiect pentru construirea unei centrale pe biomasă. Construirea centralei a fost co-finanţată de Uniunea Europeană prin măsura 4.2.

Bioenergie si Cogenerare in cadrul RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE

În perioada 21-23 noiembrie 2012 târgul internaţional RENEXPO SOUTH – EAST găzduieşte la Bucureşti ediţia a V-a a Conferinţei Internaţionale – Bioenergia în România şi Workshopul Naţional: Cogenerare & District Heating.  Participanţii au posibilitatea de a afla ultimele noutăţi din domeniul bioenergiei de la specialişti din ţară şi străinătate.

Aplicaţie pentru telefonul mobil adresat copiilor: “Zoe makes a splash!”

Comisia Europeană pune accent pe educarea copiilor în ceea ce priveşte mediul înconjurător, ambalând mesajele educative într-0 formă ce ţine cont de evoluţia tehnicii moderne. Aplicaţia care se poate instala pe majoritatea telefoanelor inteligente (Apple şi Android) îi învaţă pe cei mici cât de importantă este apa în cadrul unei societăţi.