Știri KWG – Salcia energetică în programa școlară !

stirile-kwg3
Salcia energetică în programa școlară!

Din acest an, cultivarea salciei energetice reprezintă materie în programa școlară a unor școli profesionale din Republica Moldova. Pentru ca elevii să acumuleze cunoștințe practice despre culturile energetice, la o școală profesională din satul Cucuruzenii de sus, s-a plantat primul hectar de salcie energetică, în cadrul proiectului european Energie și Biomasă 2. Urmează ca și alte școli să dețină propriile culturi energetice.  Atunci când cultura va ajunge la maturitate, biomasa va fi utilizată pentru încălzirea școlii.
Sursă: http://www.trm.md

Proiectul-” Biomasa- o afacere verde”

Pe 21 aprilie clusterul Green Energy, a organizat conferința de închidere a proiectului “Biomasa- o afacere verde”. Proiectul a avut o valoare de 219 500 euro, și a fost finanțat de guvernul Norvegiei. Pe parcursul proiectului s-au desfășurat activități de promovare a biomasei, organizarea unor workshop-uri, oferirea de consultanță în acest domeniu, implementarea unor sisteme integrate de încălzire, ce folosesc ca materie primă, biomasă.
Sursă:http://www.gazetadeagricultura.info

Achim Irimescu despre întârzierea subvențiilor

În această duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, Ministrul Agriculturii, a răspuns unei întrebări ce stă pe buzele tuturor fermierilor români  : de ce întârzie subvențiile. Răspunsul dumnealui este că, furnizorul de soft a primit prea târziu comanda pentru modulul de calcul al plăților și complexitatea plăților a crescut. dacă până acum plata pe suprafață avea o simgură componentă, acum are 5. În cadrul aceleiași emisiuni, Achim Irimescu, a confirmat că, în această săptămână, o parte dintre fermieri vor primi plata pentru înverzire de 59.2 euro/ ha.

 
Sursă: http://www.agroinfo.ro