Ştiri KWG – Tractorul inteligent detectează şi combate buruienile

stirile-kwg3
România are de returnat Uniunii Europene suma de 4,2 milioane EUR

CE a aplicat României o corecţie financiară de 4,24 milioane de EUR. Suma reprezintă o corecţie financiară pentru nedefinirea unor condiţii de mediu şi agricultură, pentru controale efectuate parţial şi deficienţe în sistemul de sancţiuni din cadrul PAC. Comisia Europeană a aplicat corecţii financiare în valoare de 318 milioane EUR pentru 11 state membre.
Sursă: http://www.agroazi.ro

Concentraţia de CO2 la cel mai înalt nivel din ultimii 800.000 de ani

Potrivit datelor colectate de Observatorul Mauna Loa, concentrația de CO2 din atmosfera Terrei a depășit pragul de 400 ppm. Observatorul aparține Asociației Naționale Oceanice și Atmosferice, principala organizație a S.U.A. care se ocupă cu investigarea calității oceanelor și atmosferei. Colectarea datelor a început în anul 1958, când nivelul CO2 era de 313 ppm. Oficiali din cadrul organizației au declarat că această creștere este în concordanță cu creşterea emisiilor datorate utilizării combustibililor fosili.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Primăriile au primit oferte pentru înfiinţarea de parazăpezi naturale din salcie energetică

Asociaţia Green Energy a trimis câtorva sute de primării din ţară oferte pentru înfiinţarea de parazăpezi naturale din salcie energetică. ”Din plantaţii energetice se pot realiza perdele de protecţie care au eficienţă deja după doi ani. Noi am trimis peste 500 de adrese în ţară, la administraţiile locale şi primării, în special din judeţele care au avut probleme iarna, iar unii, mai ales din zonele Bacău, Dâmboviţa şi Mehedinţi, s-au arătat interesaţi” – afirmă preşedintele asociaţiei, Dl. Vajda Lajos.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Tractorul inteligent detectează şi combate buruienile

Tractorul inteligent ce identifică și combate butuienile poate fi văzut în prezent pe aeroportul Orly din Paris și a fost dezvoltat de o companie americană pentru uz agricol. Utilajul folosește o tehnologie cu infraroșu care identifică buruienile și aplică erbicid doar pe suprafața respectivă. Metodele de combatere manuale, mecanice sau chimice sunt destul de costisitoare, iar un tractor ce utilizează o astfel de tehnologie ar reduce simțitor costurile.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info