Știri KWG – Credite ieftine pentru teren agricol

stirile-kwg3

Băncile de unde puteţi lua credite ieftine pentru teren agricol

Fondul de Garantare al Creditului Rural a semnat acorduri cu 7 bănci comerciale pentru condiţii avantajoase la achiziţionarea terenurilor agricole. Acordul este valabil înainte şi după ianuarie 2014, statul dorind prin aceste demersuri să sprijine cumpărarea de terenuri agricole.
Sursă: http://www.capital.ro

Agricultorii români vor primi plăți pe suprafață, iar europenii mai vechi din UE – pe fermă

Ion Prioteasa a avut recent o întrevedere cu comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş. În urma acestei întâlniri, acesta a declarat că în perioada 2014-2020 fermierii români vor primi în continuare plăţi directe pe suprafaţă, în timp ce în ţările UE mai vechi plata se va face pe fermă. Avantajul plăţii pe suprafaţă este că fermierii pot primi mai mult în funcţie de suprafaţa deţinută, în timp ce la plata pe fermă suma rămâne aproximativ aceeaşi.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Plăţile directe pe suprafaţă. Cât vor primi fermierii din 2014?

Începând cu 2014 plăţile pe suprafaţă se vor efectua în funcţie de dimensiunea exploatației agricole. În România există în prezent peste 860 de mii de fermieri mici cu suprafeţe între 1-5 ha, iar prin această măsură se doreşte stimularea asocierii acestora. Până în 2020 România poate acorda şi subvenţii naţionale, denumite Ajutoare Naţionale de Tranziţie. Pe parcurs plăţile naţionale vor descreşte, iar cele Europene vor creşte, preconizându-se ca până în 2020 suma totală să fie de 196 euro/ha.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Descentralizarea în agricultură. La ce să ne așteptăm?

În urma aprobării Legii Descentralizării, autorităţile locale vor prelua acţiunile Direcţiilor Agricole Judeţene fără Unităţile Fitosanitare, Oficiile Judeţene de Studii Pedologice şi Agrofizice şi Casele Agronomului. Camerele Agricole Actuale vor fi reunite în Oficiul Judeţean Agricol, ce se va afla sub autoritatea Consiliului Judeţean. Proiectul de lege privind descentralizarea este iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi este supus dezbaterii publice.
Sursă: http://www.recolta.eu