Parazăpezi din salcia energetică

Văzând eforturile supraomenești ale autorităților, suferințele oamenilor afectați, costurile imense aferente care se repetă în fiecare an, propunem o soluție ieftină, de durată și eficientă pentru protejarea drumurilor în timpul iernii: realizarea de parazăpezi din salcie energetică.

Din banii cheltuiți pentru curățarea zăpezii pentru un km de drum se vor putea realiza parazăpezi după modelul suedez, care vor avea o durată de 25-30 de ani. Acest concept se aplică în Suedia de peste 30 de ani, unde plantațiile de salcie energetică (care au o creștere rapidă) sunt folosite pentru parazăpezi și protectie fonică lângă drumuri de toate categoriile.

Bazându-ne pe experiența noastră de 7 ani în domeniul cultivării salciei energetice, propunem autorităților sau firmelor interesate realizarea unor proiecte asemănătoare, care vor servi ca sistem permanent de protejare al drumurilor din România. Până în prezent au existat unele încercări firave și tehnic nefundamentate ale unor oameni bine intenționați însă nedocumentați corespunzător, ceea ce a dăunat procesului de extindere al acestor sisteme de parazăpezi. Iar la prețurile de deszăpezire practicate în România (vezi graficul de mai jos), o alternativă la metodele clasice ar fi binevenită.

Aici găsiți descrierea unui sistem de parazăpezi din salcie energetică, proiectat anul trecut de către KWG – Salcie Energetică.

1554348_3872672872768_1599127302_n