Dialog de Finanţare pentru Regiunea Dunării, Ediţia a IV-a

Dorim să evoluăm în continuu și să oferim cele mai eficiente soluții persoanelor și companiilor intersate de cultura salciei energetice. Din acest motiv reprezentanții companiei noastre au participat între 23-24 aprilie la a patra ediție a evenimentului “Discuții privind posibilitățile de finanțare pentru țările riverane Dunării”, organizat la Zagreb.

Proiecte inovative pentru regiunea Dunării

Evenimentul se adresează celor interesați să implementeze proiecte transnaționale, inovative, de importanță socio-economică pentru regiunea Dunării și celor care caută o sursă de finanțare pentru acestea (fonduri UE, împrumuturi).

În prima zi a evenimentului au fost prezentate 20 de proiecte unice și relevante pentru regiunea Dunării. Printr-un proiect realizat de KWG – Salcie Energetică, specialiștii noștri doresc testarea la scară extinsă a plantațiilor de salcie energetică înființate toamna. În acest scop, am participat la acest eveniment pentru a găsi colaboratori și surse de finanțare. Importanța înființării culturilor de salcie în perioada de toamnă este dată de existența unor suprafețe extinse de terenuri degradate, cu exces de umiditate (numai în România, conform Ministerului Agriculturii, există aproximativ 500.000 ha de astfel de terenuri), care nu sunt pretabile altor culturi și care nu pot fi lucrate în perioada primăverii datorită umidității.

Echipa noastră a efectuat deja teste în această direcție, iar rezultatele au fost promițătoare. Însă, înainte să recomandăm această tehnologie, se impune efectuarea testelor pe suprafețe extinse, în diferite tări. În cazul în care rezultatele studiului vor fi pozitive, terenuri care până acum erau neutilizabile vor deveni o sursă de venit, se vor reduce costurile de producție pentru biomasă și va fi eliminată concurența dintre culturile energetice și cele alimentare.

Networking şi finanţări

A doua zi a evenimentului a fost rezervată discuțiilor de grup, întâlnirilor de afaceri și prezentărilor. S-a discutat despre diferite instrumente de finanțare în regiunea Dunării. Edina Csányi, reprezentant al Băncii Europene de Investiții, a subliniat că pentru un proiect de success este nevoie de răbdare, perseverență, resurse și implicare.

Prezența la eveniment a fost de un real folos, deoarece am avut ocazia de a lua parte la discuții importante cu privire la soluții pentru dezvoltarea Regiunii Dunării, de a cunoaște ideile de proiect ale altor țări, de a afla informații utile cu privire la surse de finanțare și de a ne prezenta propriul proiect.

Pentru mai multe informații, fotografii și documente legate de acest eveniment puteți accesa pagina oficială a evenimentului.