Știri KWG – Salcia printre cele mai profitabile culturi

stirile-kwg3

Traian Băsescu: energia regenerabilă constituie o prioritate la nivel național

Traian Băsescu a afirmat că energia regenerabilă reprezintă o prioritate pentru România. Declaraţia a fost dată în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii companiei Ming Zang Wind. Compania activează în sectorul energiei eoliene şi a celei obţinute din biomasă şi are în vedere dezvoltarea mai multor proiecte pe teritoriul României.
Sursă: 
http://www.ecomagazin.ro

Sectorul irigaţiilor revine în topul priorităţilor MADR

Ministrul român al agriculturii a efectuat o vizită oficială în Spania în cadrul căreia a purtat discuţii legate de necesitatea dezvoltării sistemului de irigaţii în România. Acesta consideră că potenţialul agricol al României poate fi pus în valoare printr-o gestionare mai bună a apei şi modernizarea sistemelor actuale de irigaţii. Colaborarea dintre România şi Spania continuă, urmând ca în septembrie o delegaţie a Fenacore să ajungă în România.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Apa solidă o soluție pentru perioadele secetoase

Poliacrilatul de potasiu este o substanţă ce poate absorbi şi stoca apa timp de un an de zile fără a se evapora. Inginerul chimist Sergio Jesus Rico Velasco a văzut în acest polimer pe bază de potasiu rezolvarea problemelor cauzate de secetă în Mexic. 10 grame din acest produs pot stoca 1 litru de lichid pentru o perioadă îndelungată. Producţiile au crescut simţitor în Mexic utilizând acest produs, iar frecvenţa irigărilor a scăzut.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Salcia energetică a patra cea mai rentabilă cultură agricolă în România

Cultivarea salciei energetice, a arbuştilor fructiferi, a trandafirului de dulceaţă sau a legumelor în sistem ecologic reprezintă cele mai profitabile idei de afaceri agricole în România.  Oricare dintre aceste afaceri poate fi pusă în practică începând de anul acesta. Pentru a debuta într-o astfel de afacere agricolă este important să cunoaştem legislaţia, adrese utile şi date de contact despre furnizorii autorizaţi de material săditor şi servicii şi de asemeni cerinţele culturii alese.
Sursă: http://www.agroromania.manager.ro