Știri KWG – Biomasă numai cu certificat

stirile-kwg3

Salcia energetică prezentată în județul Neamț

Pe data de 20 mai 2013 a avut loc la Piatra Neamţ un simpozion dedicat culturii de salcie energetică. Simpozionul a avut loc la Societatea Mecanica Ceahlău şi a fost realizat în parteneriat cu Asociaţia Green Energy şi KWG – Salcie Energetică. La eveniment au luat parte reprezentaţii autorităţilor locale, precum şi persoane interesate de această cultură. Cu ocazia evenimentului au fost prezentate utilajele pentru plantarea, recoltarea şi tocarea salciei energetice produse în România, unele dintre ele fiind realizate la Societatea Mecanica Ceahlău.
Sursă: http://www.mesagerulneamt.ro

Sancțiuni dure pentru etichetarea frauduloasă a produselor ecologice

Folosirea termenilor “ecologic”, “biologic” sau “organic”, pentru produsele ce nu se încadrează în această categorie va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 35.000 de lei. De asemeni, produsele vor fi retrase de la comercializare până la reintrarea în legalitate. Măsura a fost inclusă într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial şi va intrea în vigoare de la data de 5 mai 2013. În prezent, în România există 27.000 de fermieri ce cultivă, procesează şi comercializează produse agricole biologice.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Biomasă numai cu certificat

Producătorii de energie din surse regenerabile ce folosesc ca materie primă biomasă vor avea nevoie de un certificat de origine pentru materia utilizată. Certificatul de origine nu este transmisibil. De asemeni va fi necesar ca autorităţile de mediu să confirme provenienţa. Pentru fiecare MWh produs din biomasă şi livrat în sistem, se acordă 3 certificate verzi.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Ministerul Agriculturii lansează un fond de micro-finanțare

În perioada următoare va fi lansat un fond de micro-finaţare destinat fermierilor mici şi mijlocii. Cu ajutorul acestui fond fermierii vor putea obţine mai uşor credite de mici dimensiuni pentru investiţiile necesare. Fondul de micro-finanţare se adresează fermierilor mici care nu au beneficiat de bani din FEADR, dar şi beneficiarii fondului ce au nevoie de credite de mici dimensiuni. Banii necesari acestui proiect sunt asiguraţi din fondul ministerului, iar dobânzile vor fi la acelaşi nivel cu cele existente pe piaţă.
Sursă: http://www.recolta.eu