Știri KWG – Cioloș propune înființarea Consiliului Fermierilor!

stirile-kwg3
Cioloș propune înființarea Consiliului Fermierilor

Cioloș a declarat  în cadrul Forumului Internațional al Alimentației, că s-au efectuat plăți în proporție de 95%, și că urmează la plată ajutoarele tranzitorii pentru bovine de carne și lapte, iar la final sprijinul cuplat pentru sectorul vegetal și zootehnie. În cadrul aceluiași forum Dacian Coloș a propus înființarea unui Consiliu al Fermierilor, format din fermieri și reprezentanții lor. Acest consiliu va avea ca scop monitorizarea activității APIA, pentru a evita pe viitor situația de anul acesta.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Peste 900.000 de cereri unice depuse la APIA

Campania de depunere a cererilor unice pentru anul 2016 s-a încheiat. Cererile fără penalizări s-au putut depune până pe 10 iunie, iar după data de 5 iulie nu a mai fost acceptată nicio cerere, iar fermierul nu va mai beneficia de niciun sprijin. S-au depus în total 900.927 de cereri pentru o suprafață totală de 9.792.575,01 ha. Cele mai multe cereri s-au înregistrat în județele  Suceava, Dolj, Bihor și Maramureș.
Sursă: http://www.agroromaniamanager.ro

Noi reguli pentru străinii care cumpără terenuri

Achim Irimescu s-a întâlnit cu fermierii pentru a-i pune la curent cu noile modificări ce urmează a fi aduse Legii 17/2014, privind achiziția de terenuri de către străini. Fermierii declară că, aceste reglementări vor reduce specula de pe piața terenurilor din România. Astfel, străinii care vor să achiziționeze un teren trebuie să fie rezident, să fie de domeniu și să demonstreze că nu va schimba destinația terenului.
Sursă: http://www.agroromaniamanager.ro

Mașinile agricole responsabile de 15% din emisii

În prezent mașinile agricole sunt responsabile de un procent de 15% emisii de oxizi de azot și 5% din pulberile în suspensie. Pe data de 5 iulie s-a votat reducerea acestor emisii. Producătorii europeni de mașini au la dispoziție 24 de luni pentru a se adapta noului regulament.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info