Știri KWG – Din 2017 nu se mai alocă fonduri pentru irigații!

Din 2017 nu se mai alocă fonduri pentru irigații

În 2015 a fost aprobată Legea 269/2015, care prevedea alocarea a 1,015 miliarde de lei în perioada 2016-2020, pentru investiții în refacerea infrastructurii de irigații. Actualul ministru al agriculturii a declarat că, de anul viitor sumele prevăzute nu vor mai fi alocate, deoarece nu există resurse financiare. Acesta a adăugat că, la momentul adoptării Legii, Ministerul Finanțelor nu și- a dat avizul pentru a avea acel miliard, el existând doar pe hârtie, nu și în realitate.
Sursă: http://www.agroromaniamanager.ro

Crește producția de biocombustibili

Conform previziunilor OCDE și FAO, producția de biocarburanți va crește cu 14% până în anul 2020, ajungând la 37.9 miliarde de litri. De asemeni și producția de etanol va înregistra o ușoară creștere, de 5%. În același raport se vorbește și despre o revenire a prețurilor internaționale pentru biodiesel și etanol raportate la evoluția pieței petrolului,
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Fermierii vor să dea în judecată APIA și MADR

Fermierii i-au cerut din nou ministrului agriculturii, în cadrul unei întâlniri justificări concrete privind întârzierile și informații privind plățile aferente fiecărei scheme. Agricultorii declară că deși APIA a dat informări că s-au efectuat peste 95% din plăți, un număr foarte mare de fermieri nu a primit niciun ban. În acest moment fermierii se află în legătură cu case de avocatură, deoarece doresc să acționeze în judecată APIA și MADR. Ei spun că nu mai poate fi vorba de erori ale softului și că aceste întârzieri le-au adus prejudicii foarte mari.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Subvențiile pentru 2016 vin la timp

Pentru anul 2015, România a obținut o prelungire a termenului de plată al subvențiilor până pe 30 septembrie. Mai multe țări europene au cerut prelungirea termenului de achitare al subvențiilor deoarece au întâmpinat dificultăți  în aplicarea noii politici agricole comune. În timp ce plățile pe 2015 încă se efectuează, Achim Irimescu, le transmite fermierilor că acest eveniment nu se va repeta și cu subvențiile pe 2016. El oferă vești bune fermierilor, dând asigurări că, cel puțin parțial, plățile pe 2016, se vor efectua până la finalul anului.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro