Știri KWG – Defrişările au fost incluse în Strategia Naţională de Apărare a Țării

stirile-kwg3

S-a prelungit sesiunea de primire a proiectelor pentru infrastructură de irigații

Sesiunea de depuneri pentru Submăsura 4.3. “Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole”, componenta irigații s-a prelungit până pe data de 18 decembrie 2015. Decizia prelungirii s-a luat datorită numărului ridicat de cereri și nivelului ridicat de complexitate pentru întocmirea proiectelor.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Defrişările şi împăduririle au fost incluse în Strategia Naţională de Apărare a Țării

CSAT (Consiliul Suprem de Apărare al Țării) a decis că Guvernul trebuie să pună la punct o legislație riguroasă și fermă pentru stoparea defrișărilor ilegale. Decizia vine în urma unor ample proteste din țară și străinătate cu privire la defrișările ilegale și exportul de masă lemnoasă brută din România și datorită unui document depus de către Coaliția pentru Mediu din România, cu privire la problemele urgente de mediu.
Sursă: http://www.green-report.ro

Energia din biomasă: materie de școală în Republica Moldova

Republica Moldova conștientizează importanța sectorului energiei produse din biomasă, astfel că începe formarea propriilor specialiști. În cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, în trei școli profesionale din Republica Moldova se vor putea studia specialitățile “Plantele energetice- sursă de energie regenerabilă” și “Centrale termice pe biocombustibil solid”. Pentru o bună desfășurare a cursurilor se vor înființa plantații cu salcie energetică și plop, iar în școli se vor instala centrale termice pe biomasă. De asemeni elevii vor vizita producători de biocombustibil, unități racordate la centrale de încălzire pe biomasă și fabrici de producere a cazanelor pe biomasă.
Sursă: http://www.kwg.ro

Am participat la TEDx!

Pe data de 29 mai, la Brașov, în incinta conacului Heldsdorf, a avut loc evenimentul, „What’s the point”, organizat de TEDx Brașov.

TED este o organizație non profit, devotată conceptului că ideile mărețe merită răspândite la nivel global. Conceptul a luat naștere acum 26 de ani, în California, iar de atunci s-a extins, în prezent având loc evenimente de acest gen în toată lumea.

Evenimentul este conceput astfel: “Ai avut o idee măreață și ai luptat pentru a o pune în practică? Atunci vin-o și spune-ne povestea ta, în câteva minute”. Prezentările sunt înregistrate și postate pe site, pe bloguri, difuzate la diverse posturi de radio sau tv etc., din țară sau străinătate, astfel ca toata lumea să-ți cunoască visul. La Brașov, oameni din diverse medii (medicină, vânzări, filosofie, jurnalism,ecologie etc.), și- au prezentat în 12 minute visul și drumul până la atingerea lui.

Benkő Sándor, director general al KWG – Salcie Energetică și cel care a avut visul de a vedea salcia energetică în România, a vorbit timp de 12 minute despre cum a început acest vis, obstacolele ce au stat în calea realizării lui și satisfacția resimțită atunci când s-a îndeplinit.
Sursă: http://www.kwg.ro