Știri KWG – Investiţiile în irigaţii, garantate 100% de un fond

stirile-kwg3

Analiza solului: cât de des se recomandă?

Analiza solului este o operație elementară pentru o agricultură de succes. Efectuând analiza solului fermierul cunoaște exact ce conține solul și ce substanțe trebuie să aplice pentru a îmbunătăți calitatea acestuia. Recomandarea specialiștilor este ca analiza solului să fie efectuată o dată la 4-5 ani, toamna, după recoltarea culturilor anterioare.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro

Colectarea Ambalajelor provenite de la Pesticide

SCAPA reprezintă sistemul de preluare, transportare și valorificare a deșeurilor din plastic, metal și hârtie, provenite de la PPP. Conform OUG 41/2007, utilizatorii PPP, au obligația de a returna ambalajele după ce au fost clătite de trei ori, iar furnizorii au obligația de a primi ambalajele.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Investiţiile în irigaţii sunt garantate 100% de un fond

FNGCIMM garantează integral, creditarea proiectelor de investiție depuse de Organizațiile și Federațiile utilizatorilor de apă pentru irigații. Garanția FNGCIMM SA- IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 de zile de la solicitarea finanțatorului.
Sursă: http://www.recolta.eu

General Electric: România are un potenţial imens privind producţia de biomasă

Cristian Colțeanu, președinte și director executiv al General Electric pentru România, Bulgaria și Republica Moldova a afirmat că, România are un potențial imens pentru biomasă. Peste un milion de hectare neutilizate în agricultură ar putea fi cultivate cu culturi energetice. De asemeni, acesta afirmă că, eficiența energetică,este un aspect important dacă se dorește atingerea obiectivelor impuse de U.E.
Sursă: http://www.adevarul.ro