Ştiri KWG – Microsoft pune accent pe energie regenerabilă

stirile-kwg3

Se modifică leges subvenţiei?

Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, propune modificarea legii subvenţiilor. Acesta consideră că nu cuantumul subvenţiilor ar trebui luat în considerare, ci cuantumul veniturilor. Acesta mai precizează, că în România se obţin venituri în afara sistemului fiscal de pe aproximativ 4 milioane de hectare, dar pentru care se încasează subvenţii.
Sursă: http://www.recolta.eu

Centru de date Microsoft alimentat cu energie regenerabilă

Unul dintre centrele de date Microsoft este alimentat exclusiv cu energie regenerabilă. Acest centru de date are 200 de servere și face parte dintr-un program pilot, prin care se dorește confirmarea faptului că astfel de unități pot funcționa în totalitate cu energie regenerabilă. Pentru alimentarea centrului este utilizat metanul provenit din biogazul obținut la o stație de epurare a apei menajere. În cazul în care experimentul va avea succes, Microsoft intenționează să implementeze acest sistem la scară extinsă.
Sursă: http://www.totb.ro

Pluguri reversibile

Tendinţa de realizare a plugurilor reversibile a apărut ca urmare a nevoii de realizare a unei arături de calitate. În funcţie de puterea tractorului aceste pluguri se pot folosi cu 2-5 trupiţe şi pot fi echipate cu cormane cilindrice, culturale, semi elicoidale, elicoidale şi hibride. Utilizarea acestor pluguri duce la creşterea calităţii arăturii şi la o mai buna protejare a solului.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

În ce condiţii se acordă plăţile directe în agricultură în 2015-2020?

PAC 2015-2020 are un nou set de reglementări ce trebuie respectate de fermieri pentru a beneficia de plăţile directe. Astfel, vor beneficia de plăţile directe fermierii activi, persoane fizice sau juridice, care pot dovedi că au dreptul legal de a utiliza exploataţia şi care desfăşoară o activitate agricolă. Fermierii activi sunt consideraţi cei care în anul precedent nu au beneficiat de subvenţii mai mari de 5.000 de EUR. În cazul celor care au depăşit această sumă şi sunt excluşi de la plată, aceştia pot fi încadraţi în categoria fermierilor activi, dacă dovedesc că activitatea agricolă este activitatea principală.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info