Ştiri KWG – Plantele energetice eligibile la plata europeană pe suprafață

stirile-kwg3
Maşini de fertilizare cu aplicare variabilă a cantităţii de îngrăşământ

Fermierii au la dispoziție cartarea agrochimică și mașinile de fertilizat cu aplicare variabilă a îngrășămintelor, pentru a aplica cât mai eficient necesarul de îngrășământ pentru fiecare teren în parte. Astfel, de pe o suprafață de 50 de hectare vor fi prelevate și analizate 50 de probe de sol. Rezultatele analizelor vor fi introduse în aparatura de bord a mașinii, iar îngrășămintele vor fi aplicate pe fiecare hectar în funcție de rezultatul analizelor.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Investiţiile în energie regenerabilă: câţi bani europeni sunt disponibili?

În cadrul PNDR 2014-2020 vor fi alocați 800 milioane de EUR pentru investiții în ferme. O parte din acești bani pot fi direcționați către producerea de energie din biomasă. Ministrul Agriculturii afirmă că România are un potențial foarte ridicat în ceea ce privește biomasa, și că fermierii sunt încurajați să își producă singuri energia necesară, pentru a reduce costurile de producție.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Obiectivele strategiei energetice pentru 2014 – 2035

Păstrarea unui mix energetic echilibrat, susținerea rezonabilă a energiilor regenerabile cu accent pe biomasă, îmbunătățirea independenței energetice, integrarea pieței energetice din România în piața UE, atragerea interesului investitorilor către industria energetică autohtonă sunt doar câteva obiective din primul pachet de concluzii al Departamentului de Energie, în ceea ce privește strategia energetică pentru perioada 2014-2035. Intenția Departamentului este de a finaliza această strategie până la începutul lunii octombrie 2014.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Plantele energetice sunt eligibile la plata europeană pe suprafață

Culturile energetice sunt eligibile începând cu anul 2011 la plata europeană pe suprafață. De asemeni, cei care aleg astfel de culturi beneficiază și de sprijin pentru motorină, valoarea sprijinului fiind de 1.79 RON/litru pentru o cantitatea maximă anuală de 100 litri per hectar și de asemeni de sprijin pentru plata primelor de asigurare. În noul PNDR există două măsuri care sprijină producția de energie din biomasă. Producția de energie din această sursă se află în continuă creștere.
Sursă: http://www.recolta.eu