Ştiri KWG – Preţul terenurilor agricole a crescut de 25 de ori în 10 ani

stirile-kwg3
Fond de microcreditare pentru micii fermieri, creat de MADR

Micii fermieri care nu pot accesa sau garanta un credit în mod direct, vor putea face acest lucru cu ajutorul unui fond de microcreditare. Daniel Constantin, ministrul agriculturii, a declarat că în faza finală a licitației s-au calificat două bănci.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

OTP Bank, una dintre băncile care vor acorda microcreditele agricole

Două bănci au câștigat licitația pentru acordarea de microcredite către fermieri. Una din acestea este OTP Bank. Conform declarațiilor băncii, creditele se acordă pe o perioadă de până la 10 ani, cu perioada de grație cuprinsă între 0-3 ani și o dobândă anuală de 7,64%. De aceste credite pot beneficia investițiile ce nu se încadrează în condițiile PNDR.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Preţul terenurilor agricole a crescut de 25 de ori în 10 ani

Prețul mediu al unui hectar de teren agricol în România, este de aproximativ 4.600 EUR, de 25 de ori mai mare comparativ cu anul 2002. Piața terenurilor agricole nu a ajuns deocamdată la apogeu, astfel că, în perioada următoare se așteaptă o creștere a prețului pe hectar. Din acest an persoanele fizice din UE pot achiziționa terenuri agricole în România. În prezent investitorii străini controlează 12% din suprafața agricolă a României.
Sursă: http://www.ziuaveche.ro

Plata unică pe suprafaţă presupune şi respectarea bunelor condiţii agricole şi de mediu

Plata unică pe suprafață se acordă pentru exploatații de cel puțin un hectar fomate din parcele de cel puțin 0.3 hectare, iar în cazul viilor, pepinierelor sau culturilor de hamei, din parcele de cel puțin 0.1 hectare.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro