Știri KWG – România: interes scăzut privind viitoarea P.A.C.

România: interes scăzut privind viitoarea P.A.C.

Conform datelor furnizate de Comisia Europeană, România se află pe ultimele locuri la numărul de răspunsuri trimise în ceea ce privește politica agricolă comună. Consultarea publică s-a desfășurat în perioada februarie- martie și a fost reprezentată de un chestionar conținând 33 de întrebări. Cei mai interesați au fost fermierii din Germania, urmați de cei din Franța și Italia. Răspunsurile trimise de România au însumat sub 1% din total, iar din acest procent 97% au fost răspunsuri venite de la fermieri în nume propriu și 3% din partea unor persoane juridice sau organizații.
Sursă: http://www.agrointel.ro 

Congres privind adaptarea agriculturii la schimbările climatice

În perioada 21-23 mai 2017 s-a desfășurat în Malta Congresul pentru Agricultură și Pescuit, având ca reprezentant din partea României pe Alex Potor, secretar de stat în M.A.D.R. Discuțiile din cadrul congresului au vizat în special efectele încălzirii climatice, cu precădere reducerea cantității de precipitații pe anumite regiuni. Au existat dezbateri pentru identificarea metodelor de adaptare a tehnologiilor agricole la noile condiții de mediu. România expus propriile metode de adaptare reprezentate de extinderea suprafețelor irigate, dezvoltarea de tehnologii cu consum hidric redus și eficientizarea consumului de apă.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Se modifică tarifele  pentru serviciile de cadastru și publicitate imobiliară

Datorită prevederilor legale actuale și a indicelui de inflație din perioada 2009- 2017, se va modifica cadrul legislativ care reglementează tarifele pentru serviciile furnizate de ANCPI/ OCPI. Modificările se referă la tarife, la extinderea serviciilor furnizate și la extinderea situațiilor în care se aplică scutiri la plata serviciilor. În noul proiect se prevede furnizarea serviciilor de cadastru și publicitate imobiliară în cadrul unor termene unice la nivel național, extinderea situațiilor de scutire de la plată și introducerea unor servicii on-line.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro

Sfaturi pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare

Tratamentele fitosanitare reprezintă o verigă foarte importantă în tehnologia agricolă. o aplicare necorespunzătoare poate duce la pierderi însemnate de recoltă sau chiar la compromiterea totală a culturii. Specialiștii francezi în domeniu precizează că modul de aplicare a tratamentului diferă în funcție de perioada anului în care se face aplicarea, de tipul produsului, de umiditate și de viteza vântului
Sursă: http://www.agrointel.ro