Știri KWG – Apă gratuită pentru irigații

Apă gratuită pentru irigații

Parlamentarii au votat pentru aprobarea proiectului de lege ce prevede ca toate costurile legate de apa pentru irigații până la stația de punere in funcțiune să fie suportate de ANIF. La cererea beneficiarului, ANIF asigură un nivel optim al apei pentru irigat pe baza unor contracte sezoniere sau multianuale. Orice beneficiar cu acces la un sistem de irigație funcțional poate solicita un astfel de contract. În prezent mai puțin de 20 % din suprafața arabilă beneficiază de un sistem de irigație funcțional.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro 

Mai puține cereri pentru subvenții în 2017

Ministrul agriculturii a declarat că data limită de depunere a cererilor pentru subvenții rămâne 15 mai și că anul acesta se așteaptă ca numărul cererilor să fie mai mic decât anul trecut. Până în prezent au fost depuse aproximativ 700000 de cereri pentru o suprafață de 4 milioane de hectare. De asemeni, ministrul a dat asigurări că nu se vor mai repeta evenimentele din anii precedenți, când aceeași fermieri erau selectați pentru eșantionul de control mai mulți ani la rând.
Sursă:http://www.agroromania.manager.ro

Părerea liderilor fermierilor despre termenul limită de depunere

Reprezentanții fermierilor consideră că refuzul ministrului de a prelungi data limită de depunere a cererilor este o decizie oportună deoarece acest lucru va duce la respectarea graficului de plăți. Pe de altă parte unii fermieri au avut probleme la obținerea adeverințelor de la primării ceea ce a dus la întârzierea depunerii cererii. Reprezentanții fermierilor spun că în acest moment mai sunt de depus cereri pentru aproximativ 30 % din suprafață și că vor face cerere de prelungire doar într un caz excepțional.
Sursă:http://www.agrointel.ro

Sistemul antigrindină este operațional

Sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor reprezintă o prioritate pentru actualul guvern. În acest an, luându-se în considerare condițiie meteo, sistemul a fost pus în funcțiune cu o lună mai devreme decât în anul precedent. În acest moment 500000 ha sunt acoperite prin 37 de puncte de lansare.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info