Știri KWG – România poate rămâne fără păduri în 10-20 de ani

stirile-kwg3

1 milion de EUR pentru fiecare organizație de utilizatori de apă

Noul PNDR 2014-2020 prevede un buget de peste 370 milioane de euro pentru sectorul de irigaţii. Prin aceste investiţii se doreşte atingerea unei suprafeţe irigate de un milion de hectare până în anul 2020. În cadrul programului se vor aloca câte un milion de euro celor care s-au asociat în organizaţii de utilizatori de apă şi au preluat infrastructura secundară de irigaţii. În acest moment există 450 de astfel de organizaţii.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Propuneri de simplificare al noului PNDR

Simplificarea PNDR vizează mai puţine măsuri şi reducerea birocraţiei. Astfel, conform declaraţiilor directorului general al APDRP, pentru accesare se doreşte o documentaţie cât mai sumară, în care să se meargă pe asumarea răspunderii beneficiarului. De asemeni, în noul PNDR se vor căuta soluţii pentru a evita numărul prea mare de cereri în cazul lipsei de fonduri şi se va face un sistem de autorizare al consultanţilor pe proiecte europene.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

619 milioane de euro pentru tineri fermieri în perioada 2014 – 2020

Ministrul agriculturii a declarat că pentru cele 12 măsuri din PNDR 2014-2020 vor fi disponibili peste 8 milioarde de euro. Măsura 6 –  ”Agromediu şi climă” – va dispune de cea mai mare sumă alocată, respectiv 2,3 miliarde de euro. Şi sectorul de irigaţii va dispune de o sumă mult mai mare comparativ cu cea alocată în cadrul PNDR 2007-2013. Conform informaţiilor furnizate de ministrul agriculturii, o parte din măsurile din PNDR 2014-2020 sunt o continuare a celor din programul anterior, însă există şi măsuri noi.
Sursă: http://www.recolta.eu

România poate rămâne fără păduri în 10-20 de ani

Anual, în România se exploatează legal 14 milioane de metri cubi lemn şi peste 1 milion de metri cubi ilegal. Lucia Varga, ministrul delegat pentru păduri a declarat că în acest ritm România riscă să rămână fără păduri în aproximativ 10-20 de ani. Aceasta a precizat că nu este necesară limitarea tăierilor legale pentru a ameliora această situaţie, ci îmbunătăţirea infrastructurii care să asigure un control mai eficient în păduri.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro