Servicii de consultanță pentru fabrici de peleți (gratuit pentru clienții KWG)

Ghidului Investitorului în Fabrici de Peleți sau de Brichetare

KWG – Salcie Energetică vine în sprijinul celor care vor să înființeze o fabrică de peleți sau de brichetare. Prin introducerea serviciului de consultanță pentru unități de peletizare sau de brichetare dorim să sprijinim antreprenorii la întocmirea proiectelor, atrăgând atenția asupra mulțimei de întrebări și probleme care trebuie clarificte înainte de începerea investiției.

Întreaga ofertă este descrisă detaliat pe pagina dedicată serviciului de consultanță, aici vă oferim doar un scurt rezumat:

Piața de peleți în creștere continuă

Necesarul de combustibil sub formă de peleți sau brichete a crescut considerabil în ultimii ani. Prețul peleților pe piața din UE a crescut în ultimii 8 ani cu peste 50%, ajungând astăzi la un preț mediu de aproximativ 260 EUR/to.

Faliment din cauza lipsei de informații

Din primele 30 de unități de peletizare și de brichetare deschise în România azi doar câteva mai sunt în funcțiune. Dispariția lor este cauzată aproape în întregime de proiecte insuficent de fundamentate.

Consultanță adecvată

 • Care este capacitatea de producție ideală?
  Ați estimat corect capacitatea minimă a unității sub care investiția nu este rentabilă?
 • Care sunt utilajele necesare pentru capacitatea respectivă? Cum se aleg acestea să evitați pierderile?
  Știții care sunt furnizorii de încredere de pe piață? Vreți să colaborați cu intermediari? Se asigură suport tehnic?
 • De ce calitate trebuie să fie materia primă?
  Știați că materia primă pentru peleți de calitate nu poate conține coajă, nisip sau putregai?
 • Câți angajați sunt necesari la o fabrică? Cum se asigură calificarea lor?
  Știați că din motive economice acest gen de activitate trebuie să se desfășoară în trei schimburi și de-a lungul a 25 de zile/lună?
 • Ce condiții trebuie asigurate pentru o funcționare normală?
  Ați făcut un calcul simplu? Pentru o unitate cu o capacitate de peletizare de 3 to/h sunt necesare 576 m3 materie primă/zi, ceea ce inseamnă 7 camioane de 90 m3/zi.
 • Care este piața pe care se dorește valorificarea mărfii?
  Știți că fiecare țară Europeană are norme tehnice proprii?

Garanția satisfacției

De ce să aveți încredere în sfaturile noastre? Dispunem de o experiență de 16 ani în domeniul energiilor regenerabile și vă oferim acest know-how pentru a vă întocmi un document personalizat: Ghidului Investitorului în Fabrici de Peleți sau de Brichetare. 

Ce garanții vă oferim? Purtăm cu dvs. o primă discuție în cadrul căreia ne informăm despre planurile dvs. Împreună analizăm cele mai importante aspecte ale proiectării fabricii dvs., după care vă întocmim conspectul Ghidului Investitorului în Fabrici de Peleți sau de Brichetare. Dacă după această prima ședință de consultanță nu sunteți pe deplin mulțumit de profesionalismul sau de abordarea echipei noastre, v-am oferit ședința și informațiile gratis!

Pentru clienții KWG – Salcie Energetică consultanța este gratuită

În cazul în care vă decideți să înființați o plantație de salcie energetică de cel puțin 50 de ha, vă restituim suma plătită pentru consultanță. Aceasta va fi dedusă din prețul butașilor de salcie energetică.