Ştiri KWG – Se va reduce birocraţia la finanţările Europene

stirile-kwg3

Începe cadastrarea și intabularea terenurilor agricole

Începând de anul acesta se desfășoară proiectul de intabulare și cadastrare a terenurilor. Pe parcursul proiectului – în valoare de 415 milioane de EUR – vor fi intabulate și cadastrate 14 milioane de hectare extravilan. Proiectul ar trebui să se încheie până în 2018, pentru ca fermierii să poată beneficia în continuare de subvenții.
Sursă: http://www.recolta.eu

Curs de pregătire pe tema energiei regenerabile din biomasă

În perioada 9-12 februarie 2015, la Sfântul Gheorghe a avut loc cursul “Energia regenerabilă din biomasă”. Evenimentul face parte din proiectul “Biomass- the green business”, proiect cofinanțat cu fonduri norvegiene. Cursul s-a adresat antreprenorilor, posibililor antreprenori și autorităților locale din zona Centru. În cadrul evenimentului au avut loc discuții legate de înființarea plantațiilor de salcie energetică, antreprenoriat verde, cazane pe biomasă. Reprezentanţii KWG – Salcie Energetică au susţinut mai multe prezentări la acest eveniment.
Sursă: http://www.kwg.ro

Târgul ENREG la a VII-a ediţie

ENREG Energia Regenerabilă a ajuns la cea de-a 7- a ediție. Astfel, în perioada 4-6 martie 2015, la Expo Arad vor avea loc întâlniri, workshop-uri și conferințe cu teme legate de sectorul energiilor regenerabile: biomasă, biogaz, eoliene, fotovoltaice, eficiență energetică.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Ministrul Teodorovici: se va reduce birocraţia la finanţările Europene

Eugen Teodorovici a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate despre deschiderea liniilor de finanțare pentru perioada 2014-2020. Acesta a afirmat că au fost lansate ghiduri de consultare publică și că până în luna martie se vor lansa ghidurile și apelurile pentru depunerea de proiecte. În 2015 vor exista noi oportunități de finanțare pentru IMM-uri și Startup-uri, iar birocrația va fi cu mult redusă prin eliminarea anumitor condiții. Timpul de evaluare va scade până la aproximativ o lună şi jumătate, iar banii vor fi livrați în maxim 5 zile.
Sursă: http://www.finantare.ro