Ştiri KWG – Creşte impozitul terenurilor nelucrate cu 500% ?

stirile-kwg3

Centrală cu biomasă sub forma unui diamant curcubeu

În orașul Upssala din Suedia se va construi o nouă centrală pe biomasă, care va produce energie termică și electrică. Centrala va fi încadrată într-un dom de sticlă ce imită alexandritul. Pe perioada verii spațiul din interiorul domului poate fi utilizat de către turiști și localnici, iar pe perioada iernii, când centrala este în funcțiune, va fi folosit pentru vizite educative.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Terenuri nelucrate: creşte impozitul cu 500% ?

Proiectul de lege pentru noul Cod Fiscal, afișat pentru dezbatere publică, prevede o majorare a impozitului cu până la 500% pentru terenurile din extravilan ce nu sunt lucrate doi ani consecutiv. Proiectul de lege este afișat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice și conține mai multe măsuri importante pentru sectorul agroalimentar.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Agenţia Europeană de Mediu: poluare mai redusă, însă multe ecosisteme în degradare

Evaluarea AEM intitulat “Mediul European-starea și perspectiva 2015″ relevă faptul că, deși politicile abordate de UE în ceea ce privește mediul au dus la reducerea poluării și îmbunătățirea calității apei și aerului, degradarea ecosistemelor persistă. Aceeași evaluare arată că biodiversitatea se află încă în declin. O problemă majoră o reprezintă biodiversitatea marină care este afectată de acidifiere, poluare, specii alogene invazive, iar în unele zone de pescuitul excesiv. La capitolul deșeuri și reciclare, rezultatele sunt promițătoare: ratele de reciclare sunt în creștere în timp ce cantitatea de deșeuri generată și depozitată este în scădere.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Suntem fruntaşi la consum de energie verde!

România se situează pe locul 8, la consumul de energie produsă din surse regenerabile, cu o pondere de 23,9%.  România se află la 0.5 puncte procentuale distanță de realizarea targetului pentru 2020.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro