Știri KWG – Topul prețurilor la terenuri agricole: până la 10.000 EUR/ha

stirile-kwg3

Obiectiv UE: reducerea cu 40 de procente a emisiilor până în 2030

Primul raport privind uniunea energetică analizează progresele din ultimele 9 luni şi identifică priorităţile pentru anul 2016. Un obiectiv cu caracter obligatoriu al acestui program este reducerea cu 40 de procente a emisiilor, până în 2030. De asemeni, Comisia Europeană a adoptat 195 de proiecte cheie, din care 16 româneşti, care vor contribui la realizarea obiectivelor energetice şi climatice ale Europei.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Cresterea rezervei de azot în sol prin inierbare

Fertilizarea reprezintă nu doar furnizarea de nutrienți, ci îmbunătățirea calității solului pe termen lung. Înierbarea crește disponibilitatea acestor nutrienți necesari dezvoltării plantelor.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Topul prețurilor la terenuri agricole: pânâ la 10.000 EUR/ha

Prețul unui hectar de teren agricol variază foarte mult în funcție de regiunea în care este amplasat, nivelul de comasare, accesul la irigații sau drumuri naționale. Cele mai scumpe terenuri se găsesc în Ialomița unde prețul pentru un hectar de teren agricol ajunge la 10000 euro, urmat de județul Brăila cu prețuri de 6000 euro/ ha și Arad cu 5000 de euro/ ha. În județele Bacău și Călărași prețul unui hectar de teren ajunge până la 4500 euro. Cele mai ieftine terenuri pot fi achiziționate în județele Mehedinți și Sibiu, unde un hectar de teren nu depășește 2000 euro.
Sursă: http://www.agrointel.ro