Știri KWG – Cât va fi subvenția pe hectar în 2014?

stirile-kwg3

Plantare 2014: comandați butașii până la 31 octombrie!

A început înscrierea comenzilor de material săditor pentru campania de plantare 2014. Dacă doriţi să înfiinţaţi o plantaţie de salcie energetică în primăvara anului 2014, vă rugăm să utilizaţi formularul de comandă aflat pe site şi să-l expediaţi prin e-mail sau fax până pe data de 31 octombrie 2013. Astfel compania noastră va putea să organizeze campania de recoltare şi stocare a materialului săditor în camera frigorifică până în momentul plantării.

Incendierea miriștilor cu plusuri și minusuri

Distrugerea resturilor vegetale reprezintă o problemă cu care se confruntă toţi fermierii după recoltarea culturilor. Cei mai mulţi recurg la o metodă simplă şi rapidă, incendierea miriştilor, deşi este interzisă. La prima vedere poate părea o soluţie avantajoasă deoarece are costuri minime şi distruge în acelaşi timp rezerva seminţe şi buruieni. Însă dezavantajele acestei metode sunt într-o proporţie mai mare: riscul de a incendia parcelele învecinate, distrugerea materiei organice, a microorganismelor utile, încetinirea proceselor biochimice şi distrugerea faunei.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Terenurile cumpărate vor trebui și cultivate

Noua lege privind vânzarea- cumpărarea  de terenuri agricole ce va intra în vigoare din 2014 prevede o o amendă foarte mare pentru cei ce nu folosesc terenurile în scop agricol. Astfel o persoane fizică ce achiziţionează un hectar de teren agricol în extravilan, şi apoi nu îl cultivă timp de doi ani consecutiv va fi amendat cu cel puţin 500.000 RON.
Sursă: http://www.ziaruldeiasi.ro

Cât va fi subvenția pe hectar în 2014?

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat că este posibil ca în anul 2013 subvenţia pe suprafaţă să fie de 139 EUR/ha. Plata pe suprafaţă este finanţată din FEGA, FEADR şi din bugetul de stat. Pentru anul 2013 pachetul financiar prevăzut este de 1,2646 miliarde de EUR, cu 21% mai mult decât anul trecut.
Sursă: http://www.agroinfo.ro