Știri KWG – Vom putea cumpăra pământ cu avans de doar 10%

stirile-kwg3

Europa invadată de 12.000 de specii alogene

Speciile alogene invazive produc în Europa anual, daune de 12 miliarde de euro. Aceste specii sunt introduse fie intenţionat, în scop comercial, în scop ornamental sau ca animale de companie, fie neintenţionat ca şi contaminanţi în produse. Comisia Europeana a publicat recent o propunere de regulament care vizează gestionare introducerii şi expansiunii speciilor invazive pe teritoriul UE. Astel aceste specii vor fi interzise în UE, nemaiputând fi importate, achiziţionate, răspândite sau comercializate.
Sursă: http://www.recolta.eu

“Niciun stat să nu primească mai puţin de 75% din media comunitară până în 2019″

AFP relatează că PE, UE şi CE au ajuns la un acord în vederea finalizării Reformei Agricole Comune pentru perioada de după 2013. Acest acord confirmă liniile generale ale PAC convenite în luna inuni şi permite adoptarea reformei de către UE până la sfârşitul anului. Noua PAC absoarbe circa 38% din bugetul european şi va asigura ca niciun stat să nu primească mai puţin de 75% din media comunitară până în 2019. De asemeni între 2014-2019 se vor investi peste 100 miliarde de euro în ecologizare pentru a ajuta agricultura să facă faţă problemelor legate de sol, apă, biodiversitate şi schimbări climatice.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Spre o economie verde cu emisii reduse de CO2

În perioada septembrie 2013- septembrie 2014 va fi implementat proiectul Spre o Econimie Verde cu Emisii Reduse de CO2, având ca obiectiv general reunirea reprezentanţilor ONG-urilor de mediu, ai mediului academic şi ai sectorului de afaceri care să pună bazele unei viziuni asupra tranziţiei către o nouă realitate economică în România. Proiectul propune implementarea unei viziuni de dezvoltare economică şi priveşte în special sectoarele de energie, transport şi îmbunătăţirea calităţii mediului.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Oficial. Vom putea cumpăra pământ cu avans de doar 10%

Potrivit modificării OUG 43/2013, cetăţenii români vor beneficia de un sistem de creditare special prin care vor putea achiziţiona până la 1000 de hectare de teren agricol, achitând doar 10% din valoarea terenului. Şeful MADR a preizat că 50% din valoare va fi asigurată printr-un credit avantajos garantat în totalitate de FGCR, iar diferenţa va fi garantată de cumpărător cu valoarea terenului cumpărat. Şeful MADR a precizat de asemeni că această măsură este menitp să sprijine agricultorii români în achiziţionarea de terenuri agricole înainte de liberalizarea pieţei funciare.
Sursă: http://www.capital.ro