Știri KWG – Ministerul Finanțelor sprijină natura

stirile-kwg3

APIA va semna convenţii cu băncile pentru finanţarea fermierilor, în funcţie de volumul creditelor acordate

Începând din acest an semnarea convenţiei APIA cu o anumită bancă va fi condiţionată de volumul de credite acordat de bancă în cadrul Programului de Dezvoltare Rurală. În plus nivelul maxim al dobânzilor va fi redus, prin aceasta dorindu-se stimularea fermierilor de a accesa credite care să conducă la o mai bună absorbţie a fondurilor UE. Anual, agricultura beneficiază de subvenţii naţionale şi fonduri europene în valoare de 3 miliarde de euro. Potrivit MADR, rata de absorbţie a ajuns la aproximativ 60%.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Termocentrala poluantă de la Holboca ar putea fi închisă în acest an

Centrală Electrică de Termoficare Holboca riscă să se inchidă începând cu anul viitor, datorită problemelor legate de autorizaţia de mediu. Cea mai mare parte a ieşenilor este racordată la această centrală, iar în cazul închiderii ieşenii vor rămâne fără electricitate şi căldură. Conducerea operatorului afirmă insă că sezonul de încălzire 2013-2014 nu va fi afectat şi că problema autorizaţiilor de mediu va fi rezolvată.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Ministerul Finanțelor se declară împotriva risipei de hârtie

Birocraţia şi hârţogăria sunt principalele probleme cu care se confruntă companiile private, alături de instabilitatea şi lipsa de predictibilitate a sistemului fiscal. Ultima propunere a Ministerului Finanţelor Publice promite să atenueze una dintre aceste probleme, ce a risipei de hârtie. Proiectul Ministerului de Finanţe introduce un nou alineat la articolul 155 din Codul Fiscal. Acesta prevede că nu mai este obligatorie păstrarea facturilor şi în format fizic şi în format electronic.
Sursă: http://www.energyreport.ro