Știri KWG – Detectarea umidității din sol cu un cip ieftin

stirile-kwg3
Vânzarea terenurilor agricole: Comisia Europeană nu este de acord

Comisia Europeană a respins proiectul României cu privire la vânzarea terenurilor agricole către persoane fizice. Proiectul propunea printre altele, limitarea la 100 de hectare şi experienţă de minim 5 ani în domeniu.Oficialii de la Bruxelles au altă abordare, şi au precizat că vor asista România în elaborarea unui document nou.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Detectarea umidității din sol cu ajutorul unui cip

În prezent detectoarele pentru umiditatea solului au costuri ridicate, sunt de mari dimensiuni, iar datele sunt colectate de la fiecare senzor în parte. Un grup de cercetători de la Universitatea Cornell au dezvoltat însă, un cip de silicon de mici dimensiuni mult mai sensibil decât dispozitivele existente în prezent pe piaţă. Acest dispozitiv poate fi montat în sol sau în tulpina plantelor iar datele se transmit wirelles către un dispozitiv central care colectează datele. După începerea producţiei în masă un astfel de dispozitiv va costa aproximativ 5 dolari.
Sursă: http://www.recolta.eu

Încurajarea asocierii fermierilor mici

Una din măsurile ministrului agriculturii în domeniul dezvoltării rurale, vizează încurajarea asocierii fermierilor, care deţin suprafeţe mai mici de 5 hectare. Ministrul a declarat că este o necesitate să se iasă din zona de subzistenţă şi să se producă pentru piaţă. De asemeni a precizat că se vor aloca sume mai mici cu 20-30% pentru cei care deţin sub 5 hectare.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Cristian Hera: Terenurile din incinta îndiguită a Dunării trebuie valorificate

Academicianul Cristian Herea, prezent la cel de-al II-lea Forum Anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, a declarat că valorificarea celor 360.000 de hectare amenajate pentru irigare şi drenaj ar putea aduce producţii agricole însemnate. De asemeni acesta a mai declarat, că terenurile existente în zona îndiguită, dar cu capacitate productivă scăzută, ar putea fi împădurite cu uşurinţă..
Sursă: http://www.recolta.eu