Plantaţie excelentă, realizată de o cultivatoare de 86 de ani

În ziua de 24 septembrie 2014 echipa KWG – Salcie Energetică a fost în judeţul Giurgiu, unde s-au analizat rezultatele plantațiilor de test înfiinţate în primăvara 2014, precum și posibilitățile realizării unui complex energetic (fabrică de peletizare bazată pe salcie energetică)

Rezultate foarte bune în ciuda condiţiilor climaterice dificile

Analiza plantațiilor de test (trei parcele realizate pe amplasamente diferite) a demonstrat că se pot obține rezultate foarte bune chiar şi în condiții climaterice mai dificile (temperaturi ridicate în timpul verii). Acest lucru a fost posibil datorită calității materialului săditor, a pregătirii solului în conformitate cu tehnologia furnizată precum şi datorită respectării prescripțiilor pentru întreținerea plantațiilor. Toți parametrii specifici unei plantații din primul an (nr. de lujere/rădăcină, înălțime, grosimea lujerilor, culoarea frunzelor) au depășit valorile standard din alte zone ale ţării. În continuare s-a analizat starea terenurilor unde se pot realiza plantațiile de producție și s-au convenit pașii de urmat.

“Noi dorim să lucrăm nemţeşte”!

O surpriză plăcută am avut când am aflat că la una dintre parcelele de test lucrările de întreținere au fost realizate de o cultivatoare de 86 de ani, cine era atât de bine documentată despre ce trebuie urmărit la o plantație, încât a impresionat pe toată lumea. Deci se poate, și acest ”se poate” nu are obstacole datorate de vârstă sau de condițiile grele din mediul rural, cum se aud explicații în multe cazuri. „Noi dorim să lucrăm nemțește” s-a auzit de mai multe ori cu ocazia vizitei noastre. Felicitări!