Recoltare de salcie energetică – relatare

Pe 15 februarie 2013 a avut loc demonstrația de recoltare a salciei eneergetice cu combină. La realizarea evenimentului au contribuit mai multe firme, printre care trebuie să amintim firma IPSO Agricultură (reprezentanța în România a companiei John Deere, compania SalixEnergi Europa AB din Suedia, Asociația Green Energy din Sfântu Gheorghe și în mod special Intreprinderea Individuală Domokos Árpád, care prin persoana D-lui Domokos Árpád a garantat reușita acțiunii.

Dimineața la ora 9:30, s-au prezentat la Poian (Jud. Covasna) 224 persoane interesate din toată țara și din Republica Moldova. A urmat deplasarea în câmp unde s-a realizat demonstrația de recoltare cu o combină John Deere, echipată cu adaptorul HSAB fabricat în Suedia. Cu această ocazie s-a putut urmări în realitate și ultima operație specifică în cultivarea salciei: recoltarea cu combină. Astfel, după 5 ani de la obținerea licenței de salcie energetică pentru România, s-a finalzat parcurgerea tuturor fazelor tecnologice, creând astfel o bază sigură și testată, pe care se poate baza cultivarea salciei energetice la noi în țară.

După demonstrația din câmp participanții au vizitat o seră de flori, unde au putut vedea diferite cazane automatizate, fabricate de o companie membră a Asociației Green Energy, cazane care folosesc drept combustibil tocătură de salcie energetică.

Ziua s-a încheiat la sediul Green Energy din Sfântu Gheorghe, unde au fost prezentate mai multe materiale despre utilaje, cultivarea salciei energetice, situația culturilor de salcie energetice în lumina reglementărilor, clusterul biomasă, etc.

DOCUMENTAȚIE

Aici găsiți prezentarea de la eveniment (fișier PDF)

 

FOTO

 

VIDEO

RELATĂRI ÎN PRESĂ DESPRE EVENIMENT